FC Barcelona sluit bewogen seizoen af met teleurstellend verlies

22 mei 2022, 23:55

FC Barcelona heeft het bewogen seizoen in de Spaanse competitie afgesloten met een nederlaag. Villarreal was op bezoek in Camp Nou met 0-2 te sterk. Dat veranderde niets aan de eindklassering van de Catalaanse topclub: Barça sloot het seizoen af als nummer twee en was al verzekerd van een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Frenkie de Jong had een basisplaats bij Barça.

Even was de degradatiezone dichterbij dan de koppositie, Barça transformeerde een fase in de best voetballende ploeg van de Spaanse competitie en mocht zelfs nog stiekem dromen van de landstitel. Ja, FC Barcelona heeft een krankzinnig seizoen achter de rug, die eindigde op de tweede plaats. Toch slikte de ploeg van Xavi op de slotdag van La Liga een zure nederlaag.

Villarreal, dat het zonder de geblesseerde Arnaut Danjuma moest stellen, stuntte door met een 0-2 overwinning van het veld te stappen. Linksback Alfonso Pedraza opende voor rust de score. Barça hoopte na de onderbreking langszij te komen, maar kreeg tien minuten na de onderbreking een harde tik te verwerken. Moi Gomez verdubbelde de voorsprong van de bezoekers, die daardoor voor de vierde keer in de clubhistorie wonnen van de Spaanse topclub.

Goal Rekik afgekeurd

Karim Rekik leek de held van Sevilla te worden, maar de VAR zette een streep door de treffer van de Nederlandse verdediger. De nummer vier van Spanje won echter alsnog (1-0), dankzij een treffer van Rafa Mir. Ook Atlético Madrid deed wat het moest doen op de laatste speeldag. De ploeg van Diego Simeone versloeg Real Sociedad met 1-2 dankzij treffers van Rodrigo de Paul en Angél Correa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen