Bosz kan toeslaan: Arsenal bevestigt transfervrij vertrek Lacazette

3 juni 2022, 15:19   Bijgewerkt: 3 juni 2022, 15:42

Peter Bosz mag zich verheugen op een flinke versterking bij zijn Olympique Lyonnais. Voormalig topscorer van de club Alexandre Lacazette is namelijk transfervrij. Vrijdag bevestigde Arsenal het vertrek van de Franse spits, die volgens eerdere berichten dicht bij een terugkeer naar Lyon is. 

'Laca, bedankt', schreef Arsenal op het clubkanaal. Daarbij sprak ook trainer Mikel Arteta lovende woorden over de aanvaller. "Laca is een geweldige speler geweest voor ons. Hij is een echte leider geweest, op en buiten het veld, en heeft veel invloed gehad op onze jonge spelers. Zijn toewijding was buitengewoon. We wensen hem en zijn familie veel succes en geluk toe."

Er werd teruggeblikt op de voorbije vijf seizoenen waarin de nu 31-jarige spits het shirt - en een periode ook de aanvoerdersband - van The Gunners droeg. Lacazette speelde 206 wedstrijden voor Arsenal, waarin hij 71 keer scoorde en 36 assists gaf. Dat is overigens nog niet zo succesvol als hij voor Lyon was. Daar was hij in 275 wedstrijden goed voor 129 goals en 43 assists.

Lyon

Die cijfers lijkt Lacazette met een terugkeer bij Lyon nog verder op te kunnen krikken. Het was althans L'Équipe dat donderdag al meldde dat de club dicht bij zijn komst was. In Lyon zou hij samen komen te werken met Peter Bosz. De Nederlandse trainer kende een moeizaam debuutseizoen, maar kreeg het vertrouwen om te blijven zitten en het elftal nog verder naar zijn hand te zetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen