Leegloop gaat door bij sc Heerenveen: Bakker transfervrij naar Qatar

4 juni 2022, 20:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

sc Heerenveen beleefde een goed einde van het seizoen, maar het is de vraag of er een goede basis blijft staan voor het nieuwe seizoen. Er dreigt een ware leegloop in het Abe Lenstra Stadion. Nick Bakker keert sowieso niet terug in het Abe Lenstra Stadion. De 29-jarige verdediger maakt transfervrij de overstap naar het Qatarese Al-Arabi.

De verdediger tekende vorig seizoen transfervrij een eenjarig contract in Friesland, nadat hij daarvoor met FC Emmen degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. Na een jaar gaat hij ook weer gratis weg. Technisch manager Ferry de Haan twijfelde of hij met de verdediger door wilde gaan, maar daar heeft Bakker dus niet op gewacht. "De kans groot dat hij zelf voor een andere club kiest", liet de beleidsbepaler vorige week al weten.

Naast Bakker zijn ook de ervaren Erwin Mulder, Ibrahim Dresevic, Lucas Woudenberg en Siem de Jong transfervrij vertrokken uit Friesland. De huurlingen Nicolas Madsen (FC Midtjylland), Anthony Musaba (AS Monaco) en Sydney van Hooijdonk (Bologna) keren ook terug naar hun eigenlijke broodheer. Manchester City-talent Filip Stevanovi? wordt voor twee jaar gehuurd, maar de kans lijkt groot dat hij niet terugkeert. Dit seizoen kwam hij niet aan genoeg minuten. 

Transfersommen

Ferry de Haan haalde afgelopen winter Thom Haye en Amin Sarr naar Friesland. De spelers maakten de afgelopen maanden indruk, waardoor meerdere clubs ze nu al op de radar zouden hebben. Ook voor Tibor Halilovic, Sven van Beek en Milan van Ewijk zou interesse zijn, al is dat nog niet concreet. De Haan moet naar alle waarschijnlijkheid behoorlijk aan de bak om de selectie op peil te houden. Tot dusver werd alleen Andries Noppert transfervrij opgepikt bij Go Ahead Eagles.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen