België laat zich niet nogmaals piepelen en verpulvert Polen

8 juni 2022, 23:13

België heeft zijn eerste overwinning in de groepsfase van de Nations League te pakken. Na de pijnlijke 1-4 nederlaag tegen Oranje won de ploeg van bondscoach Roberto Martínez woensdagavond in het Koning Boudewijn Stadion wel van Polen. De Belgen trokken in Brussel met 6-1 aan het langste eind.

Martínez liet duidelijk merken dat hij iets goed wilde maken met het thuispubliek. De Spanjaard stuurde onder meer Eden Hazard an Kevin De Bruyne gewoon weer het veld in namens De Rode Duivels. Aanvoerder Hazard bleek echter nog niet helemaal wakker in de openingsfase. Nadat Michy Batshuayi de paal raakte, kreeg de captain een niet te missen kans om de 1-0 binnen te schuiven. Dat lukte hem echter niet en hij zag zijn inzet naast het doel belanden.

Aan de overkant kreeg België vervolgens het deksel op de neus. Na 28 minuten spelen verscheen doelpuntenmachine Robert Lewandowski uit het niets voor de neus van Simon Mignolet. De spits van Bayern München bleef ijskoud en tikte de bal na een fraaie aanname tegen de touwen. Polen dacht met die voorsprong aan de thee te kunnen, maar kwam bedrogen uit. Kort voor het rustsignaal vond Axel Witsel een afvallende bal voor zijn voeten en hij schoot hard raak: 1-1.

In het tweede bedrijf waren de Belgen de betere ploeg en bleef de 2-1 dan ook niet lang uit. Een handige combinatie tussen sterspelers Hazard en De Bruyne hielp de thuisploeg door de Poolse defensie heen. De Bruyne bleef oog in oog met doelman Bartlomiej Dragowski rustig en schoof België op voorsprong. Die tik kwamen de Polen niet meer te boven. Een kwartier voor tijd gooide invaller Leandro Trossard de wedstrijd op slot. Hij scoorde op aangeven van Batshuayi.

Daarmee was de koek nog niet op voor de fans in Brussel, die ook nog werden getrakteerd op een vierde, vijfde en zesde treffer. Trossard gaf eerst nogmaals zijn visitekaartje af aan Martínez. De aanvaller van Brighton & Hove Albion krulde de bal na een hoekschop fenomenaal in de bovenhoek. Daarna was het de beurt aan Leander Dendoncker, die met een schuiver voor de 5-1 zorgde. Het slotakkoord was voor debutant Loïs Openda. De Vitessenaar zorgde in extremis nog voor de 6-1.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen