Geen WK voor Poolse verdediger door omstreden transfer

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 juni 2022 – Hoewel het nog wel even zal duren voordat de Poolse bondscoach zijn selectie voor het WK in Qatar bekendmaakt, weet Maciej Rybus nu al dat hij geen uitnodiging hoeft te verwachten. Deelname aan het eindtoernooi, dat in november van start gaat, is uitgesloten na zijn transfer naar Spartak Moskou.

Geen WK voor Poolse verdediger door omstreden transfer

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Voor de verandering was niet Robert Lewandowksi, maar Rybus de voorbije weken de meest besproken voetballer in Polen. De vleugelverdediger baarde opzien door Lokomotiv Mosukou transfervrij te verruilen voor Spartak Moskou. Zijn keuze werd hem vanwege de Russische inval in Oekraïne niet in dank afgenomen in zijn thuisland. Dat Rybus een goede reden had om zijn loopbaan in Rusland een vervolg te geven – zijn vrouw is van Russische komaf en zijn kinderen gaan in Mosku naar school – bracht daar geen verandering in.

De Poolse voetbalbond bracht maandagmiddag een verklaring naar buiten waarin staat dat de bondscoach in gesprek is geweest met Rybus en de verdediger daarin heeft laten weten dat hij niet in aanmerking komt voor de WK-selectie. Ook de twee laatste Nations League-wedstrijden in september, tegen Wales en het Nederlands elftal, gaan aan zijn neus voorbij. Rybus werd ook al niet opgeroepen voor de interlands van begin deze maand. Zijn laatste minuten in de nationale ploeg dateren van 12 november vorig jaar. Rybus droeg vooralsnog 66 keer het shirt van Polen. Tijdens het WK van 2018 in Rusland was hij wél van de partij.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd