'Vitesse vindt opvolger van Dasa in Frankrijk'

21 juni 2022, 09:12

Vitesse lijkt de eerste aanwinst voor in het volgende seizoen binnen te hebben. De Arnhemmers hebben volgens Franse media een akkoord bereikt met Carlens Arcus. De rechtsback zou transfervrij over gaan komen van het Franse Auxerre.

Dat meldt onder meer het betrouwbare L'Equipe dinsdagochtend. Volgens de Franse sportkrant heeft de Gelderse club inmiddels al een persoonlijk akkoord bereikt met Arcus, die besloot zijn aflopende contract bij de club die via de play-offs promoveerde naar de Ligue 1 niet te verlengen.

De international van Haïti is voor Vitesse de eerste aanwinst van het nieuwe seizoen. De Arnhemmers verkeren momenteel nog volop in onzekerheid door de overname, waardoor er weinig gedaan kan worden op de transfermarkt. Met het binnenhalen van Arcus is in ieder geval de gewenste opvolger voor de vertrekkende Eli Dasa gevonden.

Arcus was het afgelopen seizoen in de Ligue 2 een vaste waarde bij Auxerre, waar hij sinds 2018 onder contract staat. De 25-jarige verdediger kwam dit seizoen in 31 wedstrijden in actie voor de club, die AS Saint-Etienne in de finale van de play-offs om promotie/degradatie liet degraderen naar het tweede niveau van Frankrijk.

Contractverlenging

De Arnhemse club moet de transfer van Arcus nog wel gaan aankondigen, maar heeft al wel contractnieuws over de invulling van de technische staf. Keeperstrainer Edwin Zoetebier heeft zijn contract bij de Arnhemmers met een seizoen verlengd, terwijl ook assistent Marink Reedijk actief blijft bij de Gelderse club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen