'Vitesse vindt opvolger van Dasa in Frankrijk'

21 juni 2022 – Vitesse lijkt de eerste aanwinst voor in het volgende seizoen binnen te hebben. De Arnhemmers hebben volgens Franse media een akkoord bereikt met Carlens Arcus. De rechtsback zou transfervrij over gaan komen van het Franse Auxerre.

'Vitesse vindt opvolger van Dasa in Frankrijk'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat meldt onder meer het betrouwbare L'Equipe dinsdagochtend. Volgens de Franse sportkrant heeft de Gelderse club inmiddels al een persoonlijk akkoord bereikt met Arcus, die besloot zijn aflopende contract bij de club die via de play-offs promoveerde naar de Ligue 1 niet te verlengen.

De international van Haïti is voor Vitesse de eerste aanwinst van het nieuwe seizoen. De Arnhemmers verkeren momenteel nog volop in onzekerheid door de overname, waardoor er weinig gedaan kan worden op de transfermarkt. Met het binnenhalen van Arcus is in ieder geval de gewenste opvolger voor de vertrekkende Eli Dasa gevonden.

Arcus was het afgelopen seizoen in de Ligue 2 een vaste waarde bij Auxerre, waar hij sinds 2018 onder contract staat. De 25-jarige verdediger kwam dit seizoen in 31 wedstrijden in actie voor de club, die AS Saint-Etienne in de finale van de play-offs om promotie/degradatie liet degraderen naar het tweede niveau van Frankrijk.

Contractverlenging
De Arnhemse club moet de transfer van Arcus nog wel gaan aankondigen, maar heeft al wel contractnieuws over de invulling van de technische staf. Keeperstrainer Edwin Zoetebier heeft zijn contract bij de Arnhemmers met een seizoen verlengd, terwijl ook assistent Marink Reedijk actief blijft bij de Gelderse club.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd