Oussama Tannane keert met gevoelige transfer terug in Eredivisie

21 juni 2022 – NEC heeft daags voor de eerste training van het seizoen twee aanwinsten gepresenteerd. Oussama Tannane en Pedro Marques zijn volgend seizoen in De Goffert te bewonderen.

Oussama Tannane keert met gevoelige transfer terug in Eredivisie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Tannane is geen onbekende naam in de Eredivisie. De 11-voudig international van Marokko speelde eerder voor sc Heerenveen, Heracles Almelo, FC Utrecht en Vitesse. NEC neemt Tannane transfervrij over van het Turkse Göztepe, waarvoor hij het afgelopen half jaar een handvol wedstrijden speelde. In Nijmegen tekent hij een contract voor twee seizoenen.

Technisch directeur Ted van Leeuwen hoefde niet lang na te denken toen bleek dat de komst van Tannane haalbaar was. "Als Tannane aan de bal komt, maakt de cornervlag een buiging. Een speler over wiens spel de deken van mystiek ligt, die een hang naar durf en esthetica belichaamt. Zijn moed en creativiteit maken Oussama Tannane het prototype van de crowdpleaser. Een fijnbesnaard technicus, onberekenbaar voor zijn tegenstander. Een speler die in één geniale flits een wedstrijd kan beslissen Daarnaast is hij fysiek sterk en heeft een hoge werkethiek. Een winnaar en een leider."

Bij Vitesse was Tannane twee jaar lang een van de sterspelers. Nadat vorig jaar zomer zijn transferwens niet werd vervuld, raakte hij in ongenade bij de clubleiding en hoofdtrainer Thomas Letsch. In de herfst werd hij uit de selectie gezet, waarna een aantal maanden zijn contract werd ontbonden. Bij NEC, de aartsrivaal van Vitesse, keert hij nu terug in de Eredivisie. "Het afgelopen jaar heeft Oussama niet gebracht wat hij ervan verwachtte. Hij is naar Nijmegen gekomen om dat recht te zetten. We zijn ontzettend blij dat hij voor ons gekozen heeft", aldus Van Leeuwen.

Marques
Met Marques heeft NEC zijn gewenste spits binnen. De 24-jarige aanvaller komt transfervrij over van Sporting Portugal en heeft zich voor drie seizoenen verbonden aan de Nijmeegse club. "We hadden Pedro Marques al langer op het oog. Toen de afgelopen maand duidelijk werd dat we een kans hadden hem te contracteren, hebben we niet geaarzeld", aldus van Leeuwen. "Pedro kan op veel aanvallende posities terecht. Zoals de meeste Portugese aanvallers is hij technisch goed geschoold, een slimme speler met bovendien een neusje voor de goal. Dat hij het Nederlandse voetbal kent is een voordeel. Al was het alleen maar vanwege het feit dat hij er dolgraag naar terug wilde."

Van Leeuwen verwacht de komende weken nog meer spelers aan te trekken. "Het is evenwel zo, dat deze transferwindow extreem langzaam op gang is gekomen en dat alle processen daarin zich traag voltrekken. De hele branche beklaagt zich. Wat precies de oorzaak is, weet niemand. Maar het is evident dat er minder geld in de markt zit en dat het moeizamer rolt. NEC heeft een deel van haar budget gestoken in de infrastructurele basisvoorwaarden: nieuwe velden, kleedkamers, ontvangstruimten, enzovoort. Dat betekent dat we op de transfermarkt geduld moeten oefenen. Maar liever iets langer gewacht dan snel aangeschaft om later spijt te krijgen."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd