Oranje Leeuwinnen vol zorgen richting EK na Engelse afstraffing

24 juni 2022 – Sherida Spitse was vrijdagavond het feestvarken bij de Oranje Leeuwinnen. Ze speelde haar tweehonderdste interland, maar na negentig minuten was er niets meer om te lachen. De ploeg verloor met afgetekende cijfers van Engeland, terwijl de middenveldster ook nog een strafschop miste: 5-1.

Oranje Leeuwinnen vol zorgen richting EK na Engelse afstraffing

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De avond begon geweldig voor de voetbalster, die een bos bloemen kreeg uitgereikt voor de mijlpaal en een welverdiend applaus kreeg van de Engelse supporters. Na iets meer dan twintig minuten zorgde ze ook nog voor de assist bij de openingstreffer van Lieke Martens, die de bal knap binnenkopte. Aan die voorsprong was niets af te dingen. Nederland begon scherp, maar kon dat niet vasthouden.

Lees ook: Van Gaal en Sneijder lovend na prachtige mijlpaal: "Ik hou van je!"

Na een halfuur spelen stond de gelijkmaker op het scorebord. Lucia Bronze wipte de bal over keepster Sari van Veenendaal heen, die de bal verkeerd leek in te schatten en daardoor niet in actie kwam. Kort na rust kreeg Spitse de kans om Oranje weer op voorsprong te schieten vanaf de strafschopstip, nadat Daniëlle van de Donk gevloerd werd. Ze schoot de bal op de paal. Nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant van het veld wel tegen de touwen. Aanvalster Bethany Mead kon van dichtbij binnenwerken na een goede voorzet van Lauren Hemp.

Hemp ontpopte zich in de tweede helft sowieso tot smaakmaker. Bij de derde treffer van de Engelsen zorgde ze namelijk weer voor de assist. Na 72 minuten maakte Ella Ann Toone de 3-1 na een blunder van Van Veenendaal, waarna Hemp twee minuten later zelf nog voor de 4-1 zorgde na dramatisch verdedigen. Mead zorgde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd voor het Engelse slotakkoord. Zo eindigde de mijlpaal voor Spitse met veel zorgen richting het Europees kampioenschap dat over enkele weken begint.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd