Slot legt uit waarom hij opnieuw verlengt bij Feyenoord

24 juli 2022, 14:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot is ervan overtuigd dat er voor hem nog genoeg te winnen is bij Feyenoord. De succescoach, die voor de tweede keer dit jaar zijn contract verlengde in Rotterdam, heeft na zijn sterke debuutseizoen het gevoel gekregen dat Feyenoord nog lang niet aan het plafond zit.

"Het onverwacht snelle succes van afgelopen seizoen sterkt me in de gedachte dat onze aanpak in Rotterdam goed kan werken", vertelt Slot op de clubwebsite. "Dat ik dat hier kan doen met een kwalitatief sterke staf en uitstekende faciliteiten, ervaar ik als een voorrecht. Bovendien voel ik dat zowel binnen de club als bij de aanhang veel waardering is voor ons werk, niet alleen vanwege de resultaten maar vooral ook wat betreft de ontwikkeling van spelers en de aantrekkelijke, aanstekelijke manier van spelen waar de supporters zichtbaar van genieten."

Lees ook: Feyenoord breekt contract Arne Slot open

Slot realiseert zich echter terdege dat hij aan de bak moet. Vaste basiskrachten Tyrell Malacia, Reiss Nelson, Guus Til, Cyriel Dessers en Luis Sinisterra trokken de deur achter zich dicht, terwijl ook aan Fredrik Aursnes wordt getrokken. Tot dusverre haalde Feyenoord alleen met Danilo, Javairo Dilrosun en Sebastian Szymanski directe vervangers voor de vrijgekomen vacatures.

"Na het vertrek van meerdere spelers ligt er nu de grote uitdaging ook voor komend seizoen weer te komen tot en bouwen aan een sterk en talentvol team, dat het publiek vervolgens vermaakt met aantrekkelijk voetbal", zegt Slot. "Waarde creëren blijft het doel, waarbij we dit uiteraard willen koppelen aan resultaat, want uiteindelijk wil je in de topsport ook prijzen pakken. Iedereen binnen de club, van de clubleiding tot de mensen die dagelijks op en rond het veld staan, werkt daar hard aan. Juist daarom heb ik me nu voor de lange termijn aan deze club verbonden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen