De Haan baalt van PSV-transfer en wil nog drie spelers vastleggen

26 juli 2022, 14:43

PSV gaat aan de haal met de zestienjarige Tygo Land van sc Heerenveen. De middenvelder is de jongste contractspeler in de geschiedenis van de club, maar zal nooit de jongste debutant worden. Hij zet zijn carrière voort in Eindhoven, tot grote teleurstelling van technisch manager Ferry de Haan.

"Meer dan jammer", noemt De Haan het vertrek van de middenvelder in gesprek met de Leeuwarder Courant. "We snappen dat iedereen ambitie heeft. Maar wij hebben Tygo vroegtijdig een plan neergelegd, waarmee hij uiteindelijk naar ons eerste elftal zou gaan. Dat plan werd ook omarmd door de speler en zijn omgeving. Helaas wordt dit nu doorkruist. Iedereen maakt zijn eigen keuzes en daar zijn mensen natuurlijk vrij in. Maar wij vinden het jammer, ook omdat de stap naar het eerste elftal van Heerenveen minder groot is dan de stap naar het eerste van PSV."

De beleidsbepaler kon maandagmiddag ook goed nieuws melden, aangezien Sydney van Hooijdonk terugkeerde in het Abe Lenstra Stadion. Hij wordt opnieuw gehuurd van Bologna. Volgens De Haan heeft de aanvaller vorig seizoen 'zijn waarde bewezen'. In dertien competitiewedstrijden wist hij zes keer te scoren en één assist te geven. "Hij kan doelpunten maken, levert arbeid en zorgt voor enthousiasme. Dat laatste heeft hij overigens niet alleen gedaan, daar was het hele elftal na de winterstop verantwoordelijk voor."

De Friese club lijkt voort te borduren op afgelopen seizoen, toen via een eindsprint de play-offs werden gehaald. De basisploeg is nog behoorlijk intact, alleen doelman Erwin Mulder en Ibrahim Dresevic zijn transfervrij vertrokken. De Haan haalde met Mats Köhlert, Alex Timossi en Andries Noppert drie spelers die er meteen kunnen staan, maar toch is hij nog niet helemaal tevreden. "We willen in elke linie nog een speler toevoegen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen