'Kompany wil na Maatsen ook Van den Berg voor een jaar huren'

9 augustus 2022 – Sepp van den Berg kan op huurbasis overstappen naar het Championship. De centrale verdediger moet bij Liverpool genoegen nemen met een reserverol, maar kan bij het Burnley van Vincent Kompany wel rekenen op meer minuten. De trainer zou gecharmeerd zijn van de mandekker.

'Kompany wil na Maatsen ook Van den Berg voor een jaar huren'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

The Athletic weet dat de Nederlander ook in Duitsland bij clubs op de radar staat, al is niet bekend om welke ploegen het gaat. Liverpool en de voetballer zijn momenteel met elkaar in gesprek over dit seizoen. Het is voor de voetballer goed om veel te spelen, maar bij de Engelse topclub zit dat er momenteel niet in. Daarom lijkt een tijdelijk vertrek de beste oplossing voor iedereen.

Bij Burnley kan Van den Berg veel leren van Kompany, die jarenlang als een van de beste verdedigers van de Premier League gold, als hij tenminste fit was. Maar een periode in Duitsland kan ook interessant zijn, als het tenminste gaat om een Bundesligaclub. Die competitie is kwalitatief beter dan het tweede niveau van Engeland, waardoor de stap naar de hoofdmacht van Liverpool na een goed seizoen wellicht kleiner is.

Afgelopen anderhalf jaar speelde hij op huurbasis bij Preston North End, dat ook uitkomt in het Championship. Dat was een middenmoter, terwijl Burnley zo snel mogelijk weer wil promoveren. Mocht hij naar Turf Moor gaan, dan komt hij daar landgenoot Ian Maatsen tegen. Ook hij wordt gehuurd.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd