De Leeuw vertelt kostelijke trein-anekdote na transfer: "Humor, toch"

10 augustus 2022, 21:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De komst van Michael de Leeuw naar Willem II hing al enkele dagen in de lucht, maar werd woensdagavond eindelijk bevestigd. Een dag daarvoor lekte via social media al uit dat de spits van FC Groningen onderweg was naar Tilburg. Een oplettende fan kwam de aanvaller tegen in de trein.

Het is niet een plek waar supporters doorgaans voetballers tegenkomen. "De laatste keer dat ik in de trein zat moet tien jaar geleden geweest zijn, haha", vertelt De Leeuw op de clubwebsite. "Mijn vrouw en kinderen zijn op vakantie en ik was alleen thuis. Met de auto naar Tilburg komen was logischer geweest, maar omdat ik van de club een auto krijg, zou ik met twee auto's opgescheept zijn. Niet handig. Een vriend van me wilde me best brengen, maar vijf uur in de auto om mij hier even af te zetten, dat hoefde niet. Ik heb gewoon de trein gepakt, dat was prima."

De Leeuw beleefde een vrij rustige reis. "Totdat ik opeens vanachter een stoel verderop in de coupé een telefooncamera stiekem op me gericht zag worden. Ik denk dat dat ergens tussen Utrecht en Den Bosch was. Het grappigste van alles vind ik dat die jongen me tot Tilburg gevolgd is, waarschijnlijk om met eigen ogen te zien of ik écht onderweg was naar Willem II. Misschien hoefde hij niet eens hier te zijn. Prachtig. Dat is humor, toch?"

De Leeuw, die de jeugdopleiding van Willem II doorliep, tekende een contract voor twee seizoenen in Tilburg. De aanvaller werd overgenomen van FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen