Steenrijke koper Man United dient zich aan: "Gaan graag in gesprek"

17 augustus 2022, 23:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Manchester United heeft zich een interessante naam aangediend als potentiële nieuwe eigenaar. Het gaat om de 69-jarige Engelse miljardair Sir Jim Ratcliffe, die zelf fan is van de club. De familie Glazer, nu nog eigenaar van United, zou de aandelen willen verkopen en Ratcliffe wil nu het gesprek met de Amerikaanse eigenaren aangaan.

Dat bevestigde een woordvoerder van Ratcliffe in gesprek met The Times. "Als de club te koop is, geldt Jim absoluut als potentiële koper. Als zoiets mogelijk is, zouden we graag in gesprek gaan over een eigenaarschap op de lange termijn." 

Voor Ratcliffe, eigenaar van energiebedrijf INEOS, zou een dergelijke investering niet nieuw zijn. De zakenman is al eigenaar van het Franse OGC Nice en het Zwitserse FC Lausanne-Sport. Ook deed hij eerder dit jaar een poging om Chelsea over te nemen van Roman Abramovich. 

Geruchten

Of de Glazers ook daadwerkelijk afstand willen doen van de aandelen, is overigens nog niet duidelijk. Wel zingen die geruchten sinds woensdagochtend rond, waarop ook Elon Musk - als grap, zo bleek later - reageerde. De familie Glazer is bij een groot deel van de achterban van Manchester United niet erg geliefd. Al een aantal keer werd er geprotesteerd tegen hun beleid bij de club. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen