'Schmidt duwt Vertonghen richting uitgang Benfica; rentree lonkt'

18 augustus 2022, 11:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jan Vertonghen lijkt bezig te zijn aan zijn laatste weken als speler van Benfica. De centrumverdediger heeft geen basisplaats onder trainer Roger Schmidt, die voorlopig geen aanleiding heeft om dingen te veranderen. Daarom lijkt Vertonghen te gaan vertrekken uit het Estádio da Luz.

De inmiddels 35-jarige Vertonghen heeft twee seizoenen bij Benfica achter de rug. De afgelopen voetbaljaren kwam hij steeds aan zijn wedstrijden, maar dat lijkt dit keer anders te zijn. Schmidt geeft in de achterhoede de voorkeur aan jongeling Morato, die samen met routinier Nicolás Otamendi het centrum van Benfica vormt. Voorlopig lijkt daar dus geen ruimte te gaan komen voor Vertonghen.

Lees ook: Assist Neres helpt Schmidt en Benfica aan grote stap richting CL

Benfica is namelijk uitstekend begonnen aan het seizoen in de Primeira Liga. De grootmacht uit Lissabon heeft de eerste twee competitiewedstrijden gewonnen en staat op het punt om zich ook te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Vertonghen zat woensdagavond negentig minuten op de bank en zag zijn ploeggenoten de heenwedstrijd in de play-offs met 0-2 winnen op bezoek bij Dynamo Kiev.

WK 2022

Vertonghen wil eind dit kalenderjaar graag met België naar het WK in Qatar. Dat wordt zonder speeltijd bij Benfica een lastig karwei voor de recordinternational van De Rode Duivels. Daarom lijkt een transfer een goede optie voor beide partijen. Volgens het Belgische medium Het Nieuwsblad is er al belangstelling vanuit de Premier League. Daarnaast houden Belgische topclubs zijn situatie in de gaten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen