Yilmaz had invloed op pijlsnel ontslag Ultee bij Fortuna Sittard

23 augustus 2022, 10:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sjors Ultee werd maandag als de snelste trainer ooit ontslagen in de Eredivisie bij Fortuna Sittard. Met nul punten uit drie wedstrijden was de start in de Eredivisie slecht, maar ook in het vorige seizoen en de voorbereiding – waarin Mats Seuntjens anders wilde spelen, Mickaël Tirpan disciplinair werd geschorst na ruzie en Burak Yilmaz en Dimitrios Siovas later mochten aansluiten van de clubleiding – was er al onrust.

'In Sittard twijfelt er niemand aan dat de aan Yilmaz gelieerde Turkse machthebbers Isitan Gün en Atilla Aytekin de initiators zijn van het pijlsnelle vertrek van de coach', schrijft het Algemeen Dagblad over de situatie in Sittard. 'Dat Ultee nu is weggestuurd past in het beeld van een trainer die al een poosje zwom in Sittard. Simpelweg omdat de Turkse alliantie er betaalt én bepaalt. In formele zin heeft Yilmaz geen invloed op het sportieve beleid. Achter de schermen heeft de routinier, die na zijn actieve loopbaan aan de slag gaat als trainer in Sittard, dit volgens betrokkenen wel degelijk.'

'Met de verrassende komst van Burak Yilmaz werd een topvoetballer binnengehaald die meteen zijn stempel drukte op de club. Eentje die zich ook meteen liet gelden, of hij nu op de bank zat of binnen de lijnen stond. Het riep voor de buitenwereld, al dan niet terecht, meteen de vraag op wie het voor het zeggen had', concludeert De Limburger. Huub Stevens vroeg zich bij ESPN afgelopen weekend al hardop af of Ultee nog wel de baas was van de selectie van Fortuna Sittard. De voormalig coach dacht zeker van niet. 

Wesley Sneijder, die jarenlang speelde met Burak Yilmaz en de Turkse eigenaar van Fortuna Sittard kent, sprak zich bij Veronica Offside ook uit over de situatie in Sittard. "Yilmaz neemt de trainer serieus, dat is echt geen lastpak", zei Sneijder, die het ontslag van Ultee wel snapt. "Volgens mij begreep Sjors het ook goed. Hij is een van de weinige trainers die is gebleven bij de clubs die tegen degradatie spelen. Het is zijn derde wedstrijd van het tweede jaar, dan is het heel anders. Er zijn bepaalde verwachtingen en als je dan geen potentie ziet, waarom zou je dan nog vijf à zes wedstrijden wachten?"

Lees ook: Dramatisch record voor Ultee na razendsnel ontslag

'De eenheid in het nieuwe elftal, waarin zwaar was geïnvesteerd, leek de afgelopen wedstrijden ook ver te zoeken', noteerde De Telegraaf een kritische noot. De Limburger denkt overigens dat Ultee zijn ontslag nog zeker niet zag aankomen. 'Maar de jonge trainer heeft de afgelopen 22 maanden waarschijnlijk voldoende krediet opgebouwd om zich geen zorgen te hoeven maken over zijn toekomst.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen