Onrust bij ADO Den Haag: fans op training in gesprek met Kuyt

11 september 2022, 13:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is onrustig bij ADO Den Haag. De prestaties onder Dirk Kuyt zijn vooralsnog niet om over naar huis te schrijven en dat was voor een groep van zo'n 25 supporters reden om verhaal te halen op de training. Zondag gingen zij naar het trainingscomplex en gingen het gesprek aan met de oefenmeester. Dat gesprek verliep volgens Omroep West overigens rustig.

Met vier punten uit zes wedstrijden en de zeventiende plaats in de Eerste Divisie is ADO Den Haag de periode onder Kuyt dramatisch begonnen. De fans wilden hun onvrede uiten, maar omdat het aanstaande bezoek uitgelekt was, stonden er extra stewards en politie rond het trainingscomplex. Directeur Edwin Reijntjes sprak nogmaals uit dat Kuyt de tijd krijgt en het vertrouwen voelt.

"We laten ons niet onder druk zetten, we hebben nog vertrouwen in Kuyt", zei hij tegenover de regionale omroep. "Natuurlijk hoop je dat de veranderingen eerder resultaten hadden opgeleverd, maar dat gaat echt komen, daar ben ik van overtuigd." Als de prestaties veel langer uitblijven, dan zal er op een gegeven moment ingegrepen moeten worden, maar dat is vooralsnog niet aan de hand. "Zo werkt dat in het voetbal."

Spelers wél tevreden over Kuyt

Eerder op de dag heeft Aad de Mos bij ESPN aangegeven dat de spelers van ADO Den Haag wel degelijk tevreden zijn over de trainer Kuyt. Volgens hem is Kuyt bij de club momenteel echter in een wespennest gestapt. Trainers die voorheen een rol hadden bij het eerste elftal en nu verbannen zijn naar de jeugd, zouden ontevreden zijn en proberen de situatie te veranderen. Ook zou het kamp Martin Jol invloed proberen uit te oefenen op de situatie bij ADO Den Haag, waar de spelers wel blij zouden zijn met Kuyt, maar met zijn assistent-trainer John Metgod wat minder. Morgen (maandag) wacht de ontmoeting op bezoek bij Jong FC Utrecht. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen