Oranje-kandidaat Flekken: "Maximale uit goede vorm halen"

16 september 2022, 09:25

Mark Flekken hoopt later vandaag te horen dat hij definitief deel uitmaakt van de selectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-duels met Polen en België van aankomende week. De doelman is met SC Freiburg bezig aan een prima seizoensstart, en geeft daarmee vervolg aan de ook al zo opmerkelijke prestaties van het afgelopen seizoen. In Der Kicker kijkt hij terug op de afgelopen weken, waarin ook Europees indruk werd gemaakt.

Freiburg staat na zes speelronden tweede in de Bundesliga achter het verrassende Union Berlin van Sheraldo Becker. Flekken hoefde in die eerste wedstrijden slechts vijf keer te vissen. In de Europa League hield hij donderdagavond de nul op bezoek bij Olympiakos Piraeus (0-3). De Limburger was onder de indruk van de intense voetbalsfeer in Griekenland: "Het was geweldig", grijnst hij. "De fans op de tribunes hebben echt iets voor elkaar gekregen." Wel schrok de keeper even toen er een stuk vuurwerk niet ver bij hem vandaan ontplofte. "Maar de scheidsrechter deed er alles aan om de wedstrijd zo kort mogelijk te onderbreken", vervolgt hij, "als vuurwerk langs de zijkant en achter het doel wordt afgestoken is dat volgens mij nog steeds goed voor de sfeer."

Over het spel van zijn ploeg was Flekken zeer tevreden. "We hebben tot nu toe kwaliteit laten zien", klinkt het. "We zijn defensief momenteel zo stabiel dat we weinig hoeven toe te laten, ik heb nauwelijks wat te doen gehad." En dat biedt perspectief op een nog mooier seizoen dan vorig jaar, toen de stuntploeg lang meedeed om Champions League-voetbal maar uiteindelijk zesde werd in de Bundesliga. "Als we dit wedstrijd na wedstrijd kunnen volhouden, dan komen er geweldige kansen aan in de toekomst", is Flekken optimistisch.

Hoffenheim

Voordat Flekken zich waarschijnlijk bij Oranje mag gaan melden, wacht aankomend weekend nog een lastig uitduel met nummer vier TSG Hoffenheim. "Zij zijn ook goed aan het seizoen begonnen en hebben veel kwaliteiten", beseft Flekken. "Het zal voor ons belangrijk zijn defensief stabiel te blijven en van daaruit proberen te voetballen". De resultaten van de laatste weken bieden wat dat betreft veel vertrouwen: "Het gaat er nu om deze vorm zo lang mogelijk vast te houden en er het maximale uit te halen", besluit Flekken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen