Janssen snoert critici de mond: "Die meningen nu niet gehoord"

21 september 2022, 16:27

Vincent Janssen lijkt een goede kans te maken op een plekje in de WK-selectie van Oranje nu hij voor de tweede achtereenvolgende interlandperiode is geselecteerd door Louis van Gaal. De vorige keer was er nogal wat te doen over het besluit van de bondscoach om de 28-jarige spits bij het Nederlands elftal te halen. Dat is dit keer anders, merkt Janssen zelf ook.

Toen Janssen in mei bij de Oranje-selectie werd gehaald, was de aanvaller nog speler van Monterrey. In Mexicaanse dienst was hij bij de meeste voetballiefhebbers uit beeld verdwenen. Janssen kreeg speeltijd van Van Gaal in het Nations League-duel met Wales en slaagde voor zijn examen. Deze zomer transfereerde hij naar Antwerp, waar hij de laatste weken op dreef is. Dat Van Gaal hem weer heeft opgeroepen, is zodoende geen grote verrassing.

"De vorige keer was er veel over mij te zeggen, er waren veel verschillende meningen. Die heb ik nu niet meer gehoord, dat zie ik als iets positiefs", vertelt Janssen in een interview in het Algemeen Dagblad. De voormalig speler van Almere City, AZ, Tottenham Hotspur en Fenerbahçe kende een lastige start in Antwerpen, maar was in de laatste vijf wedstrijden zes keer trefzeker. "Ja, het gaat lekker. Ik hoop dat ik die vorm nu mee kan nemen naar Oranje."

Nu Janssen wederom deel uitmaakt van de Oranje-selectie, lijkt hij een serieuze kanshebber om mee te gaan naar Qatar. "Ik reken mezelf zeker nog niet rijk, het duurt nog even voordat het WK begint. Ik moet tot de laatste wedstrijd voor het WK blijven presteren", vertelt de aanvaller, die de laatste wedstrijden weer ouderwets dodelijk was voor de goal. "Nee, ik heb mezelf niet verrast, ik weet wat ik kan. In Mexico had ik dan niet mijn meest productieve jaren, maar ik heb er wel veel gespeeld en alles gewonnen wat je kon winnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen