'Real zit achter City-back aan, bod komende zomer verwacht'

29 september 2022, 10:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

João Cancelo is in beeld bij Real Madrid. Dat schrijft de Spaanse krant AS. De Portugees (29) speelt sinds 2019 voor Manchester City, maar dat zou na het huidige seizoen een bod van zo'n veertig tot vijftig miljoen euro tegemoet kunnen zien.

Cancelo is bezig aan zijn vierde seizoen in Manchester. Sinds hij werd overgenomen van Juventus, wat City zo'n 65 miljoen euro kostte, kwam hij al tot 138 wedstrijden in de Premier League. Hij was daarin goed voor acht treffers en twintig assists. Het contract van Cancelo loopt nog tot 2027, toch zouden de beleidsbepalers in Madrid verwachten Cancelo voor een bedrag van tussen de veertig en vijftig miljoen euro te kunnen overnemen.

In Madrid zou Cancelo de concurrentie aan moeten gaan met Ferland Mendy. De Fransman is doorgaans de eerste keus van trainer Carlo Ancelotti. Met David Alaba en Nacho Fernandez heeft de Italiaan nog twee opties voor de linksbackpositie, maar hij ziet hen vooral als centrale verdedigers. Ancelotti zou in zijn tijd bij Everton onder de indruk van Cancelo zijn geraakt, en komende zomer zijn kans schoon zien de Portugees terug naar Spanje te halen.

Cancelo is geen onbekende voor La Liga. Tussen 2015 en 2018 stond hij al onder contract bij Valencia. Real zou ook destijds interesse in hem hebben getoond, maar Cancelo koos dus voor een overgang naar Engeland. In zijn periode bij Valencia werd Cancelo overigens nog tussentijds een jaar verhurd aan Internazionale, voordat hij met Juventus definitief overstapte naar de Serie A. Met Portugal neemt Cancelo het op het WK in Qatar op tegen Ghana, Uruguay en Zuid-Korea. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen