Crisis bij FC Barcelona: opvallende negentig minuten voor Frenkie

16 oktober 2022, 18:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft een pijnlijke middag beleefd op bezoek bij Real Madrid. Tot vlak voor tijd was de Catalaanse grootmacht ondanks alle zomerversterkingen vrijwel kansloos in El Clásico (3-1), waarin Frenkie de Jong opvallend genoeg negentig minuten meedeed. Door de nederlaag is de ploeg van Xavi bovendien de koppositie in Spanje weer kwijt. 

Mede door de teleurstellende resultaten in de Champions League kreeg Frenkie de Jong zondagmiddag de voorkeur boven Gavi tegen Real Madrid. De Nederlandse middenvelder kreeg had met FC Barcelona weliswaar het meest de bal in het eerste bedrijf in Bernabéu, maar de kansen en de doelpunten waren voor Real Madrid. Binnen het kwartier maakte Karim Benzema een einde aan zijn doelpuntendroogte van vijf La Liga-duels en na ruim een half uur schoot gelegenheidsrechtsbuiten van ver hard en laag raak (zie onder).

Marc-André Ter Stegen voorkwam met een heel fraaie safe een grotere achterstand. Na de pauze leek er alsnog een derde goal van Real Madrid te komen, maar de treffer van Benzema werd afgekeurd wegens buitenspel. Pijnlijk was de aanvallende onmacht van FC Barcelona: Robert Lewandowski werd amper bereikt, Ousmane Dembélé deed meer fout dan goed en ook Raphinha kon het verschil niet maken.

Frenkie de Jong was nog een van gevaarlijkste spelers: in de eerste helft kwam hij een teenlengte tekort om een lage voorzet tot doelpunt te promoveren en een afvallende bal schoot hij tegen een Real Madrid-verdediger op. De oud-Ajacied kreeg nog goed nieuws na een uur voetballen, dat niet hij, maar Sergio Busquets werd gewisseld voor het inbrengen van Gavi. Frenkie werd controleur op de plek van Busquets, maar zag dat de achterstand ondanks de aansluitingstreffer van Ferran Torres niet meer omgedraaid kon worden in het laatste half uur, waarin ook Pedri boven hem naar de kant werd gehaald voor Franck Kessié. Het was pas de derde keer dit seizoen dat de oud-Ajacied de negentig minuten volmaakte in La Liga. Frenkie kon niet voorkomen dat Rodrygo in blessuretijd vanaf de strafschopstip het duel besliste. 

Daarmee is het crisis in FC Barcelona, dat in de Champions League heel serieus rekening moet houden met uitschakeling. Deze kansloze nederlaag in El Clásico is meer dan het verliezen van de koppositie alleen: het is een mokerslag voor Xavi, die had gehoopt verder te zijn met zijn fors versterkte selectie. Voor Benzema is het vermoedelijk de eerste zege in twee dagen op Lewandowski: normaliter pakt hij na deze zege morgen (maandag) ook de Ballon d'Or boven zijn Poolse concurrent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen