Branderhorst kon pikante transfer maken: "Vond ik een grote middelvinger"

19 oktober 2022, 18:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NEC-keeper Mattijs Branderhorst kon deze zomer een zeer pikante transfer maken. De goalie werd verrast door de komst van Jasper Cillessen en kon vervolgens zelf naar Vitesse verkassen. Die gevoelige overstap kon zijn NEC-hart echter niet aan, waardoor hij al maandenlang bankzitter is.

"Een transfer naar Vitesse vond ik een grote middelvinger naar NEC", bevestigde Branderhorst tegenover De Gelderlander de belangstelling vanuit Arnhem. Vitesse kwam uiteindelijk uit bij Kjell Scherpen als nieuwe eerste keeper. "Ik voel me een echte NEC'er. Dan kan je zeggen dat de club mij een kunstje heeft geflikt, maar als je er rustig over nadenkt is het heel logisch dat ze Cillessen hebben gehaald als je die kans krijgt.'

Door zijn goede houding krijgt Branderhorst woensdagavond in de beker tegen Fortuna Sittard weer een plek onder de lat van trainer Rogier Meijer. "Eerst voelde ik me genaaid, maar ik heb de knop snel omgezet en vond het ook een mooie uitdaging om te trainen met Cillessen", stelt de sluitpost, die zichzelf niet heel veel minder vindt dan de mogelijke nummer één van het Nederlands elftal op het WK in Qatar.

"Ik heb wel de durf om op de deur van de trainer te kloppen als hij een tijdje niet presteert. Ik denk dat ik genoeg krediet heb opgebouwd dat de trainer ook rekening met mij houdt", zei Branderhorst, die concurrent Cillessen afgelopen weekend in de fout zag gaan tegen Sparta Rotterdam. De goalie heeft een aflopend contract in Nijmegen en lijkt die niet te gaan verlengen. "Deze maanden zijn de bevestiging geweest dat ik op de goede weg ben en klaar voor een stap hogerop."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen