Bij Leeuwinnen ontslagen Parsons: "Had ik maar naar Van Gaal geluisterd"

30 oktober 2022, 09:11

Mark Parsons (36) werd na een teleurstellende voetbalzomer op het EK ontslagen als eindverantwoordelijke van de Nederlandse voetbaldames. De bondscoach blikt voor het eerst terug op zijn avontuur in Zeist en werd aan het begin van zijn termijn al gewaarschuwd door zijn collega Louis van Gaal.

"Louis van Gaal waarschuwde me toen ik hem en zijn assistent-coaches voor het eerst ontmoette. 'Mark, denk niet dat je ooit de Nederlandse media aan je zijde krijgt. Dat is de Nederlandse coaches nog nooit gelukt, laat staan ??de eerste buitenlandse coach in 50 jaar'", vertelde Parsons tegenover The Athletic over de ontmoeting. "Ik wou dat ik beter had geluisterd." 

En niet alleen de media waren een moeilijke factor. "Het was de moeilijkste baan in het vrouwenvoetbal", dacht Parsons. "Ik wist heel goed dat toen ze belden, dit de grootste klus zou zijn die ik ooit had kunnen krijgen. Dat is een deel van mijn probleem: hoe groter de uitdaging, hoe meer ik me ertoe aangetrokken voel." Want zijn voorganger Sarina Wiegman had het zo goed gedaan, dat het bijna niet beter kon. "Ze heeft de afgelopen zes jaar het beste werk geleverd in het internationale vrouwenvoetbal." Bovendien laat Wiegman het nu bij de nationale ploeg van Engeland wederom zien.

Lees ook: Roord verbaasd over ophef na 'karaktermoord' Parsons

Interview Roord

Tevens kwam er ook nog een interview overheen van Jill Roord, die aangaf dat de bondscoach van Nederland veel te lang aan het woord. Parsons stelt dat de quotes niet goed in de context zijn geplaatst. "Jill wil gewoon voetballen, ze is een voetballer. Ik heb veel respect voor haar, waarschijnlijk is ze een van de spelers met wie ik de beste connecties heb", zei Parsons. "De citaten zijn uit hun context gehaald en hadden de betrekking op de start in september 2021."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen