Opta betekent kansen Oranje op WK-titel en benoemt favoriet

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

9 november 2022 – Brazilië is volgens databureau Opta topfavoriet om volgende maand als wereldkampioen te worden gekroond. De Goddelijke Kanaries, met oud-Ajacied Antony in de gelederen, hebben volgens de berekeningen 16,3 procent kans om de gouden beker de lucht in te liften. Nederland behoort tot de outsiders.

Opta betekent kansen Oranje op WK-titel en benoemt favoriet

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De ploeg van bondscoach Louis van Gaal moet op de ranglijst met de grootste kanshebbers zes landen voor zich dulden: Brazilië, Argentinië, Frankrijk, Spanje, Engeland en Duitsland. Volgens Opta is de kans dat Oranje eindwinnaar wordt 6,6 procent. De kans dat Nederland de groepsfase met Qatar, Ecuador en Senegal overleeft, wordt op 51,5 procent geschat.

Nederland maakt volgens Opta meer kans om de beste ter wereld te worden dan België en Europees kampioen Portugal. Daarvoor heeft het databureau op basis van statistieken en historische resultaten het toernooi 100.000 keer gesimuleerd. 6600 keer kwam Oranje als winnaar uit de strijd.

Brazilië begint over anderhalve week als topfavoriet aan het toernooi. Met vijf gewonnen WK-titels is Brazilië recordhouder. De laatste keer dat de Zuid-Amerikanen de beste van de wereld waren, dateert echter alweer van twintig jaar geleden. Sindsdien werden Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk wereldkampioen. Voor de komende editie is Argentinië volgens Opta de grootste concurrent: Lionel Messi en consorten maken 13,1 procent kans op goud.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd