Slopende Feyenoord-fans richten voor kwart miljoen schade aan

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

11 november 2022 – Feyenoord-supporters hebben naar schatting voor een kwart miljoen euro schade aangericht in het stadion van Sturm Graz. Rond de Europa League-wedstrijd tussen de clubs vernielden hooligans van de Rotterdamse club onder meer toiletten en een verkooppunt voor drank en eten. Sturm Graz gaat de reparatiekosten op Feyenoord verhalen.

Slopende Feyenoord-fans richten voor kwart miljoen schade aan

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"We schatten de schade op een bedrag tussen de 250- en 300.000 euro", zo laat Gerald Pototschnig van Stadion Graz Liebenau weten aan RTV Rijnmond. De schade werd vooral veroorzaakt bij de toiletgedeelten: wasbakken en toiletten werden van de muur gerukt en gesloopt. Daardoor sprongen ook waterleidingen, wat ertoe leidde dat water in het hele gebouw stroomde. Onder meer een fitnesszaal, een gedeelte van de tribune van de ijshal en de ijsvloer van de kleine ijshal raakten daarbij beschadigd.

Bij het verkooppunt voor drank en eten werden met karatetrappen de rolluiken vernield. Dat heeft ook diepe indruk gemaakt op de verkopers. "Uit angst hebben de twee dames zich verstopt in een kast, terwijl de supporters alles kapot maakten. In de kast kregen de dames ook nog last van de pepperspray die de politie naar de relschoppers spoten. Ze hebben echt gevreesd voor hun leven", zo laat Pototschnig weten.

In het stadion komen nog dagelijks experts en aannemers naar de schade kijken. Een deel daarvan zal in de winterstop worden gerepareerd. "Maar water zit zelfs achter de tegelwanden van de toiletgedeelten. Ik verwacht dat die stukken pas in de zomer kunnen worden hersteld", aldus Pototschnig, die nog steeds niet kan geloven wat er is gebeurd. "We zijn nog altijd in shock. Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Deze vorm van geweld is onbegrijpelijk. Het leek wel alsof ze het complete stadion wilden slopen."

Reactie Feyenoord
Het stadion gaat de reparatiekosten verhalen op Sturm Graz, dat de rekening weer door zal sturen naar Feyenoord. De Rotterdamse zegt in een reactie nog in afwachting te zijn van de officiële schaderapporten. "De hoogte van de bedragen die nu in de media circuleren lijken evenwel niet te rijmen met de schade zoals vooralsnog bekend bij Feyenoord", aldus een woordvoerder van de club.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Feyenoord

  gerelateerd