Feyenoord beloont verrassing van het seizoen met nieuw contract

17 november 2022, 17:53

Feyenoord heeft het contract van linksback Quilindschy Hartman opengebroken en verlengd tot medio 2025. Dat maakte de Rotterdamse club donderdagmiddag bekend. Hartman wordt daarmee beloond voor zijn sterke spel in de voorbije weken, waarin hij bovendien zijn eerste Eredivisie-treffer maakte.

Afgelopen zomer trok Feyenoord met Fredrik Björkan en Marcos López nog twee linksbacks aan. De verwachting was dat één van hen de opvolger zou worden van Tyrell Malacia, die naar het Manchester United van Erik ten Hag vertrok. Een half jaar later ziet de wereld er heel anders uit en lijkt Hartman steeds zekerder van een basisplaats in het elftal van Arne Slot.

En dat is verrassend, want na een redelijke voorbereiding bij het eerste meldde Hartman zich bij de start van het seizoen nog bij het Onder-21 team van de club, mede omdat hij de laatste jaren met veel blessureleed kampte. Naarmate het seizoen vorderde kwam hij echter terug bij de selectie van Slot. In het beslissende Europa League-duel met SS Lazio leverde hij als invaller de assist waaruit Santiago Gimenez de Rotterdammers naar overwintering in de Europa League schoot. Een week later maakte hij tegen SC Cambuur zijn eerste doelpunt in de Eredivisie: dit is zijn derde hoogtepunt in korte tijd.

Lees ook: Hartman spiegelt zich aan Malacia: "Ik heb mijn kans wel gepakt"

Hartman geniet volop van de vele hoogtepunten van de laatste periode, zo meldt hij op de website van zijn club. "Het zijn bijna teveel mooie momenten om op te noemen. Nu kan ik even de tijd nemen om alles te beseffen van de laatste tijd", reageerde de achterhoedespeler. Zijn contractverlenging noemt hij 'het volgende hoogtepunt' voor zichzelf.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi dat hij een langer lopend contract heeft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen