Slecht nieuws voor fans: Qatar wil bierverkoop in stadions verbieden

18 november 2022, 10:38

WK-organisator Qatar overweegt vlak voor het wereldkampioenschap voetbal nog een pijnlijke maatregel te nemen voor supporters. Het gastland heeft aan voetbalbond FIFA gevraagd of de bierverkoop in de stadions tijdens wedstrijden verboden mag worden.

Met dat nieuws pakt The Times uit. Qatar wil vrijdag een uitgebreid statement naar buiten brengen waarin staat dat het niet toegestaan is om bier te drinken in de stadions. Lange tijd leek het erop dat het drinken van alcohol wél mocht tijdens wedstrijden, ondanks het feit dat er in Qatar strenge regels zijn omtrend het gebruik van alcohol en andere verdovende middelen.

De koninklijke familie Al Thani heeft de FIFA nadrukkelijk verzocht om bier uit de stadions te weren. Dat zorgt voor een probleem, aangezien FIFA het biermerk Budweiser als officiële sponsor heeft gestrikt. Daar is een contract van miljoenen euro's aan verbonden. Overigens blijft het schenken van bier buiten de stadions naar verluidt wél toegestaan.

Qatar krijgt als organiserend land al maanden bakken van kritiek over zich heen. Eerder haalde de oliestaat negatief het nieuws nadat een ambassadeur homoseksualiteit 'een geestesziekte' noemde. Bovendien werden vrouwen beschouwd als snoepgoed.

Reacties

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Budweiser is hoofdsponsor van de fifa, meteen terug trekken zou ik zeggen en je miljarden terug vragen.

LM89JWZ
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Plus een schadevergoeding. En laten we eerlijk zijn: buiten de stadions mag je waarschijnlijk ook alleen drinken op 'speciale plekken'. Zoals in een afgezonderde tent ofzo.

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat zal het leven in zulke islamitische landen saai zijn. Niks mag. Dan maar lege stadions.

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Moet Tietenman ineens nuchter naar Oranje kijken 😂 Ik wil niet de moraalridder uithangen, maar gaat dit wellicht er niet ook aan bijdragen dat er geen dronken supporters met elkaar op de vuist gaan?

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Welke supporters? De supporters uit landen die het kunnen betalen zijn zwaar tegen mensenrechten schendingen. En die landen zonder moreel kompas zijn te arm om de reis, tickets en de overnachtingen te betalen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ga opletten hoeveel mensen er ondanks alles straks toch zijn . Verder heb je ook supporters uit anderen landen die gewoon jaren gespaard hebben . Dus zo simpel als jij het schetst is het niet

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Denk je dat in deze dure tijden mensen in staat zijn hun spaarcenten te bewaren? Niet alleen in NL is alles een puinhoop qua inflatie.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een feest gaat het worden daar!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We wisten dit 12 jaar geleden ook al . Naarmate het toernooi dichterbij komt gaat men steeds meer zeiken . Dat hadden we dus toen moeten doen . Na het toernooi is het weer stil . Of je kijkt het of niet maar met al dat herhalen herhalen ben ik wel klaar

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen