Engeland
0 – 0
Senegal

OneLove-band kost Duitse bond sponsor: "Schandalige houding"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 november 2022 – De Duitse supermarktketen Rewe is per direct afgehaakt als sponsor van de Duitse voetbalbond. Het bedrijf reageert daarmee op de ophef rond de OneLove-aanvoerdersband, die op het WK in Qatar een gele kaart op zou leveren als hij daadwerkelijk gedragen zou worden. 

OneLove-band kost Duitse bond sponsor: "Schandalige houding"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Topman Lionel Souque van de keten reageert tegenover de krant BILD op het stoppen met de sponsoring van het Duitse voetbal. "Wij staan voor diversiteit - en ook voetbal is diversiteit. De schandalige houding van de FIFA is voor mij als CEO en voetballiefhebber onaanvaardbaar."

De sponsorovereenkomst van Rewe zou na het WK al aflopen, maar wegens de houding van de wereldvoetbalbond haakt het bedrijf per direct af als geldschieter van de Duitse bond. In de vestigingen van de keten kon een WK-verzamelalbum worden aangeschaft, dat geeft het nu gratis weg. Bovendien doneert het de opbrengst van de eerdere verkoop van het album aan een goed doel. 

Duitsland was één van de zeven landen die met het dragen van de OneLove-aanvoerdersband in Qatar een boodschap van inclusiviteit en diversiteit wilde uitdragen. Tot de FIFA daar een stokje voor stak door aan te kondigen dat het dragen van de band een gele kaart voor de aanvoerder op zou leveren. Ook De KNVB zag om die reden af van het dragen van de band, en reageerde teleurgesteld op de houding van de FIFA. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd