Nederland
0 – 1
Argentinië

'Guardiola gaat aflopend contract bij Manchester City verlengen'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 november 2022 – Het contract van Pep Guardiola bij Manchester City loopt na dit seizoen af, maar van een versprek uit het Etihad Satdium lijkt geen sprake te zijn. Volgens The Athletic hebben de club en de 51-jarige trainer een overeenstemming bereikt over contractverlenging. 

'Guardiola gaat aflopend contract bij Manchester City verlengen'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het zou de derde keer zijn dat Guardiola bijtekent in Manchester, blij de club waar hij sinds het seizoen 2016-2017 voor de groep staat. Volgens de publicatie van dinsdag zal hij na het ondertekenen van de nieuwe verbintenis vastliggen tot medio 2025. Als hij dat daadwerkelijk uitdient zou hij in totaal negen seizoenen werkzaam zijn bij de club. 

Dat Manchester City Guardiola langer wil binden mag geen verrassing heten. Sinds zijn aanstelling werd de club al vier keer kampioen van Engeland. Daarnaast won het ook een FA Cup en vier achtereenvolgende League Cups tussen 2017 en 2021. In 2018 en 2019 mocht de club zich bovendien winnaar noemen van het Community Shield, de traditionele seizoensopener tussen de landskampioen en de winnaar van de FA Cup. 

Met de aangekondigde verlenging kan Guardiola zijn jacht op de belangrijkste prijs met Manchester City vervolgen. De Champions League werd namelijk nog steeds niet gewonnen door de club die inmiddels al bijna vijftien jaar in handen is van Sheikh Mansour, die sinds zijn aantreden al honderden miljoenen in de selectie pompte maar nog altijd wacht op de eerste 'cup met de grote oren'. In 2021 werd wel de finale bereikt, maar bleek Chelsea uiteindelijk te sterk. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd