Marco van Basten in vurig betoog vernietigend over Virgil van Dijk

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 november 2022 – Marco van Basten heeft zich zeer kritisch uitgelaten over de rol van Virgil van Dijk in het tegenvallende optreden van het Nederlands elftal tegen Ecuador (1-1). De voormalig bondscoach vindt dat de aanvoerder van Oranje veel meer verantwoordelijkheid had moeten nemen.

Marco van Basten in vurig betoog vernietigend over Virgil van Dijk

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het Nederlands elftal kwam door een doelpunt van Cody Gakpo al na vijf minuten op voorsprong, maar drukte vervolgens niet door. "Ik vind dat Virgil daarin de hoofdrol moet spelen. Wie is de beste speler van het team? Dat is Virgil. Als je ziet wat hij in balbezit doet, dan is het niet meer dan een bal opzij tikken naar de verdedigers die naast hem staan. Hij moet het heft in handen nemen en het tempo opvoeren, want het gaat gewoon veel te langzaam", aldus Van Basten bij de NOS.

"Hij moet zorgen dat er tempo in komt, maar hij speelt elke bal naar Aké of Timber die het dan maar allemaal moeten doen. Dan mis je er altijd eentje. Ik vind dat hij veel meer verantwoordelijkheid moet nemen. Hij zegt dat Ecuador een goed team heeft, maar hebben wij een slechter team? Het Nederlands elftal is qua kwaliteit beter dan Ecuador. Hij moet zorgen dat er onderling iets gebeurd, dat er een bepaalde spanning komt, misschien een beetje ruzie. Ze mogen elkaar best aanpakken, maar dat doen ze allemaal niet. Het enige wat ze doen is het ondergaan en naar de trainer kijken van: wat moeten we nu doen?"

"Dat is het voetbal van tegenwoordig. Ze nemen geen initiatief meer. Als spelersgroep moet je met elkaar bezig zijn, dat gebeurt nu helemaal niet. Dat heeft helemaal niet met tactiek te maken, maar gewoon met pure agressiviteit. Ecuador was agressiever, liep veel meer en toonde veel meer initiatief. Dat is een heel simpele manier om beter te zijn. Nederland had minimaal hetzelfde moeten terugbrengen qua motivatie, houding en werklust", besluit Van Basten.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd