Wéér opmerkelijke Man of the Match gekozen door FIFA: Frenkie de Jong

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 november 2022 – Kevin De Bruyne werd in de eerste wedstrijd van België gekozen tot de beste speler op het veld, tot zijn eigen verbazing. Vrijdagavond kreeg Frenkie de Jong de trofee toebedeeld voor de beste speler bij Nederland - Ecuador. De middenvelder van FC Barcelona speelde geen grootse wedstrijd en erkende dat ook zelf. Logischerwijs zorgde dat voor enigszins verbaasde reacties. 

Wéér opmerkelijke Man of the Match gekozen door FIFA: Frenkie de Jong

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Bruyne gaf na de moeizame zege van België aan dat hij de prijs misschien wel vanwege zijn goede naam had gekregen. Hetzelfde kan mogelijk gezegd worden van Frenkie de Jong, die geen hoge cijfers scoorde en Willem van Hanegem vond de middenveld zelfs een uitgebluste indruk maken. Tegenover de NOS was De Jong, die overigens niet specifiek werd gevraagd naar zijn eigen optreden en uitverkiezing, ook erg kritisch op Oranje.

"Wij moeten van de twee ploegen het meest tevreden zijn met een gelijkspel", vond hij. "We waren aan de bal niet goed, slordig. Hetzelfde verhaal als tegen Senegal, maar dan nog erger. We zien nog niet goed genoeg waar de vrije man is en hoe we daar moeten komen. Dit is een goede wake-up call voor ons. Hier moeten we mee aan de slag."

Toch heeft hij nog wel vertrouwen in dat Oranje het kan laten zien in het restant van dit WK. "Die kwaliteiten hebben we zeker, dat hebben we laten zien tegen betere ploegen en de spelers hebben het bewezen bij hun clubs en in Oranje. We moeten elkaar alleen meer opties geven in balbezit en dat ook uitstralen, dat doen we nu te weinig", zei Frenkie, wiens uitverkiezing vrijdag voor veel verbazing zorgde op de sociale kanalen.

Lees ookOranje op Rapport: regent onvoldoendes bij héél zwak Nederland

En ook de WK-titel blijft volgens de speler van FC Barcelona nog gewoon in zicht. "Het doel blijft onveranderd ook bij een tegenslag of matige wedstrijd. En wel tegen een goede ploeg: Ecuador is lastig, fysiek sterk, snel, krachtig en ze blijven negentig minuten gaan. Maar wij kunnen beter. Het enige positieve is dat we er een gelijkspel uitslepen, maar in balbezit moet het beter", erkende De Jong, die positief wilde blijven. "Die kwaliteit is er, zeker."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd