Mazraoui droomt en bombardeert Marokko tot WK-favoriet

28 november 2022, 08:50

Marokko zit op een roze wolk na de stunt tegen België. Met vier punten uit twee wedstrijden hebben de Marokkanen goede papieren om zich donderdag te plaatsen voor de achtste finales van het WK. Noussair Mazraoui heeft er alle vertrouwen in dat de Leeuwen van de Atlas dé verrassing van Qatar kunnen worden.

"Dit gevoel is onbeschrijflijk. Ik heb gewoon kippenvel. Voor mijzelf en voor iedereen die ons steunt. Ik ben zo blij dat we alle Marokkaanse fans blij kunnen maken. Hopelijk plaatsen we ons tegen Canada voor de achtste finale", zo laat Mazraoui na afloop van de 2-0 zege op België weten tegen het Algemeen Dagblad.

Marokko heeft donderdag aan een punt tegen Canada genoeg om zich te kwalificeren voor de knock-outfase van het WK. Voormalig Ajax-speler Mazraoui durft al verder te kijken. "Voor het WK antwoordde ik al 'Marokko' op de vraag wie hier favoriet is. Zo moet je ook het toernooi ingaan, want anders ga je niks bereiken", stelt de rechtervleugelverdediger van Bayern München.

Amrabat voorzichtiger

Sofyan Amrabat, die net als Mazraoui in Nederland is geboren en opgegroeid, is iets voorzichtiger in zijn uitspraken. "We staan er goed voor, maar we hebben nog helemaal niks. Alles is nog open. We staan nu eerste, maar kunnen er ook nog uitgaan. Daar gaan we niet van uit. We gaan nu herstellen, zodat we volle bak kunnen gaan in de laatste wedstrijd. We hebben goede zaken gedaan, maar we hebben nog niets en voetbal is keihard", zegt hij tegen De Telegraaf.

De oud-speler van FC Utrecht en Feyenoord had tegen België de taak om Kevin De Bruyne een lastige wedstrijd te bezorgen en slaagde daarin. "We hebben een frivool team met veel technische spelers. Het is mijn taak en de verdedigers achter me om niks door te laten. Dat lukt tot nu toe goed. We hebben twee clean sheets. Hopelijk kunnen we op deze manier doorgaan.."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen