Berhalter niet bang voor favoriet Oranje: "Wij gaan die strijd aan"

29 november 2022, 23:20   Bijgewerkt: 29 november 2022, 23:28

Gregg Berhalter is trots op het feit dat de Verenigde Staten zich hebben geplaatst voor de achtste finales van het WK. De Amerikanen beginnen de knockout-fase met een wedstrijd tegen het Nederlands elftal. Berhalter is zeker niet bang voor de ontmoeting met het niet overtuigende Oranje.

De Verenigde Staten moesten dinsdagavond winnen van Iran om de volgende ronde te bereiken. Uiteindelijk trok de ploeg van Berhalter een 0-1 overwinning over de streep. "Ik heb nu nog minder haar op mijn hoofd", sprak Berhalter na de wedstrijd tegen Iran. "We gaan nu de strijd aan met Nederland. Ik ben echt trots op mijn team, we speelden een goede eerste helft. In de tweede helft hebben we vastberadenheid laten zien. We gaan ongeslagen naar de laatste zestien."

Lees ook: Oranje kent volgende horde: Verenigde Staten in achtste finales

Berhalter zag sterspeler Christian Pulisic uitvallen met een blessure. Het is de vraag hoe ernstig dat is. "Ik kan nog geen update geven over zijn gezondheid. Maar het is geweldig om te zien dat een van je beste spelers ook een van je meest hard werkende spelers is. Met zijn blessure zal iedere seconde tellen richting zaterdag. Maar we zullen er alles aan doen om hem fit te krijgen voor de wedstrijd tegen Nederland", sprak de oud-speler van onder meer PEC Zwolle, Sparta Rotterdam en SC Cambuur.

Oranje trof Amerika al vijf keer

In het verleden stonden Nederland en de Verenigde Staten vijf keer tegenover elkaar. De eerste vier wedstrijden eindigden in een overwinning voor Oranje. De laatste keer dat er een onderlinge ontmoeting op het programma stond was in 2015. Destijds wonnen de Amerikanen met 3-4 in de Johan Cruijff ArenA. Aanstaande zaterdag volgt om 16.00 uur de zesde interland tussen Oranje en The Stars and Stripes. Die wedstrijd wordt afgewerkt in Al-Bayt Stadium in Al Khawr.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen