Toekomstig bondscoach Koeman wijst opvallende WK-favoriet aan

3 december 2022, 17:20

Ronald Koeman beschouwt Spanje als grote kanshebber op de eindzege op het WK in Qatar. Hoewel de Zuid-Europeanen afgelopen donderdag een verrassende nederlaag leden tegen Japan (2-1), onderstreept de Nederlandse trainer de voetballende kwaliteiten binnen de selectie. In een interview met het Spaanse Marca geeft Koeman uitleg over zijn blik op het WK.

"Spanje was tot de laatste speelronde het team dat het beste voetbal had laten zien", begint Koeman. "Ze behaalden een knap resultaat tegen Costa Rica (7-0, red.), waarvan we weten dat het niet het beste team is, maar het is niet makkelijk om zeven doelpunten tegen ze te maken. Tegen Duitsland waren ze heel goed. Het voetbal van Spanje en hoe ze drukzetten is het beste wat ik tot dusver gezien heb op dit WK", aldus Koeman.

"Ondanks het verlies tegen Japan van afgelopen donderdag zijn ze voor mij een van de favorieten", gaat Koeman verder. Toch ziet de trainer, die Louis van Gaal na afloop van het WK in Qatar aflost als bondscoach van het Nederlands elftal, de Spanjaarden niet als grootste kanshebber. "Ik denk dat Frankrijk en Brazilië de favorieten zijn. Dan zijn er andere teams als Spanje, Engeland, Nederland en Argentinië die hem kunnen winnen. Maar ik denk dat Spanje ver gaat komen", besluit Koeman.

Complimenten voor Enrique

Koeman geeft bovendien complimenten aan bondscoach Luis Enrique, die volgens hem aan de grondslag ligt van een mogelijk Spaans succes. Voorafgaand aan het toernooi was er veel kritiek op enkele keuzes van Enrique binnen de Spaanse selectie, die de sfeer binnen de groep verkoos boven individuele kwaliteit. "Hij heeft vastgehouden aan zijn eigen gedachtes om jonge spelers te selecteren ondanks de kritiek. Hij heeft zijn eigen stijl als manager van een team en hij houdt hier aan vast. Hij heeft het tot nu toe fantastisch gedaan." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen