Deze topspelers zijn vanaf nu transfervrij te contracteren

12 december 2022, 16:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfermarkt gaat vandaag officieel open, maar voor enkele topspelers hoeft de portemonnee niet te worden getrokken. Vanaf 1 januari mogen spelers met een aflopend contract vrij onderhandelen met clubs over een transfervrije overstap in de zomer. Van Lionel Messi tot Memphis Depay: FCUpdate.nl zet de mooiste buitenkansjes op een rijtje.

Milan Skriniar (Inter)

Als we Transfermarkt moeten geloven, is het aantrekken van Milan Skriniar de beste investering. De Slowaakse centrumverdediger heeft een waarde van zestig miljoen euro, maar is komende zomer gratis af te halen bij Inter. De verdediger, die 236 duels in Milaan speelde, wordt al langer in verband gebracht met Paris Saint-Germain. Ook collega-verdediger en Oranje-international Stefan de Vrij beschikt over een aflopende verbintenis.

Lionel Messi (Paris Saint-Germain)

PSG doet al maanden verwoede pogingen om Lionel Messi langer aan boord te houden. De Argentijn is bezig aan zijn tweede seizoen in Frankrijk, waar hij de smaak inmiddels te pakken heeft. Het management van Messi liet de afgelopen weken al weten dat hij zich pas na het WK zou gaan beraden over zijn toekomst. Blijven bij PSG kan, maar ook FC Barcelona en Inter Miami houden de situatie in de gaten. Franse media meldden de laatste weken echter dat Messi zijn toekomst aan PSG gaat verbinden.

Marcus Rashford (Manchester United)

Karim Benzema (Real Madrid)

De regerend winnaar van de Gouden Bal weet nog niet waar hij komend seizoen speelt. Ook het contract van Karim Benzema eindigt komende zomer. Onlangs lekte nog uit dat Real Madrid en Benzema in hoofdlijnen akkoord zijn over een contract tot 2024, maar de kogel is nog niet door de kerk. Datzelfde geldt voor Toni Kroos. Is er een kaper op de kust die een stokje steekt voor een langere samenwerking?

N'Golo Kanté (Chelsea)

Misschien wel de middenvelder die iedere coach dolgraag in zijn elftal wil hebben. De Fransman staat dan ook bovenaan de verlanglijst van tal van topclubs, die Kanté dolgraag gratis op willen pikken. De middenvelder moest het WK aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure, maar is op de weg terug. Zijn naam viel de laatste weken bij onder meer FC Barcelona, Real Madrid en Paris Saint-Germain.

Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund)

Memphis Depay (FC Barcelona)

Waar ligt de toekomst van Memphis? Afgelopen zomer hield de aanvaller de gemoederen flink bezig en dat zal deze maand niet anders zijn. Memphis komt na de komst van Robert Lewandowski naar FC Barcelona weinig aan spelen toe en doet er verstandig aan om elders aan de bak te gaan. Memphis wordt genoemd bij diverse Engelse clubs en het Italiaanse AS Roma. Ook de Nederlanders Branco van den Boomen en Joël Veltman zijn na dit seizoen transfervrij.

Marco Asensio (Real Madrid)

Kwam als een komeet, maar kon die lijn de laatste jaren niet doortrekken. Toch staat de 26-jarige spelmaker van Real Madrid er goed op bij de internationale scouts. Afgelopen maand was Asensio nog basisspeler bij Spanje, waar hij als valse spits indruk maakte. De zoon van een Nederlandse moeder wordt in verband gebracht met Liverpool, AC Milan en Juventus.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen