Utrecht schuift Rankovic naar voren na rel rond vertrokken Fraser

15 december 2022, 11:05   Bijgewerkt: 15 december 2022, 11:12

Aleksandar Rankovic neemt voorlopig de honneurs waar als hoofdtrainer van FC Utrecht. De 44-jarige assistent neemt het stokje over van Henk Fraser, die woensdag op straat werd gezet door de club. Rankovic blijft opvallend genoeg dus wel actief in Stadion Galgenwaard.

Utrecht kwam woensdagmiddag met het nieuws naar buiten dat de samenwerking met Fraser was stopgezet. De trainer zou Amin Younes tijdens de training een duw hebben gegeven en hem vervolgens bij de keel hebben gepakt. "Dit is me als trainer nog nooit overkomen. Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn", liet Fraser weten in een reactie op de clubwebsite.

Lees ook: Younes keihard aangepakt: "Hij is een ongelofelijke bloedzuiger"

Door het vertrek van Fraser staat Rankovic voorlopig voor de groep bij Utrecht. Hij was de afgelopen jaren vooral als assistent van Fraser actief. Zo werkten ze samen bij Vitesse en Sparta Rotterdam. Tussendoor was Rankovic hoofdtrainer van ADO Den Haag. Bij Sparta werd hij eind vorig seizoen weggestuurd, waarna Fraser ook besloot te vertrekken. Rankovic wordt voorlopig ondersteund door Twan Scheepers en Urby Emanuelson.

Eredivisie

Rankovic krijgt dus ook de taak om Utrecht zo goed mogelijk voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Hij zal de ploeg ook begeleiden tijdens de oefenwedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Servette FC. Utrecht opent 2023 vervolgens met een thuiswedstrijd tegen koploper Feyenoord. Een paar dagen later moet de club aan de bak in de KNVB Beker. In de tweede ronde wacht een bezoekje aan Blauw Geel'38 uit Veghel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Robert15
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarschijnlijk gaan wij Fraser terug zien als linkerhand van Ronald Koeman bij het Nederlands Elftal?

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoezo ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen