Elf bondscoaches vertrokken na WK, maar Southgate blijft aan

17 december 2022, 23:10

Gareth Southgate blijft aan als bondscoach van Engeland. Dat meldden diverse Engelse media. Na de uitschakeling in de kwartfinale tegen Frankrijk (2-1) werd zijn positie geëvalueerd, maar zaterdag bleek dat hij zijn contract tot december 2024 mag uitzitten.

Van twee kanten was het afwachten of de samenwerking na de uitschakeling op dit WK zou worden voortgezet. De Engelse Football Association (FA) ging sowieso in beraad, maar ook Southgate zelf moest nadenken of hij wel wilde aanblijven. Zijn conclusie zou echter zijn dat hij zich nu meer gesteund voelt dan na de verloren EK-finale van 2021 en de degradatie in de Nations League van eerder dit jaar. Dat meldde onder meer The Guardian

Southgate is al sinds 2016 bondscoach van Engeland, maar heeft nog lang niet iedere Engelse supporter voor zich kunnen winnen. Dat heeft onder meer te maken met het uitblijven van prijzen, maar ook klinkt vaak de kritiek dat hij niet genoeg uit zijn talentvolle spelersgroep haalt. De spelers zelf lijken wel gelukkig met hem, zo werd na de uitschakeling tegen Frankrijk nog eens benadrukt door Harry Kane, Declan Rice en Harry Maguire.

Elf bondscoaches vertrokken

Dat Southgate mag aanblijven, is gezien de trend tijdens dit WK niet vanzelfsprekend. Al liefst elf bondscoaches namen na dit toernooi - al dan niet vrijwillig - afscheid. Louis van Gaal zou uiteraard sowieso stoppen, maar trainers als Tite (Brazilië), Luis Enrique (Spanje) en Roberto Martínez (België) werden wegens teleurstellende prestaties ontslagen. Ook Fernando Santos (Portugal), Czeslaw Michniewicz (Polen), Gerardo Martino (Mexico), Paulo Bento (Zuid-Korea), Otto Addo (Ghana), Gustavo Alfaro (Ecuador) en Carlos Queiroz (Iran) werden uitgezwaaid. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen