Seuntjens per direct weg bij Fortuna Sittard: contract ontbonden

19 december 2022, 13:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fortuna Sittard moet op zoek naar een nieuwe aanvallende middenvelder. De Limburgers melden dat het contract van Mats Seuntjens 'in goed overleg' per direct is ontbonden. De verbintenis van Seuntjens bij Fortuna Sittard liep na dit seizoen af.

Het vertrek van Seuntjens bij Fortuna Sittard hing al even in de lucht. Vorige week meldde Voetbal International al dat de aanvallende middenvelder wegens privé-redenen niet mee op het vliegtuig naar Turkije was gestapt. Maar volgens het blad was Seuntjens niet langer gelukkig in Sittard. Hij slaagde er in de eerste helft van dit seizoen ook niet in het verschil te maken voor zijn club. In twaalf competitiewedstrijden wist hij niet te scoren en verzorgde hij slechts één assist. Vorig seizoen was Seuntjens met negen doelpunten en vier assists in 32 wedstrijden nog een van, zo niet dé uitblinker bij Fortuna. 

De aanvallende middenvelder maakte in de zomer van 2020 de overstap vanuit Turkije naar Sittard. Na ruim twee jaar is er dus een einde gekomen aan de samenwerking tussen Seuntjens en de Limburgers. "Er waren pieken en dalen, maar ik kijk met een tevreden gevoel terug op de afgelopen twee jaar", zegt hij op de clubsite. "We haalden bijna play-offs voor Europees voetbal en we speelden een memorabele wedstrijd tegen N.E.C. in het afgelopen seizoen. Het zijn prachtige herinneringen die we samen hebben mogen meemaken. Daar wil ik iedereen voor bedanken."

Volgens technisch directeur Sjoerd Ars was de chemie tussen Fortuna Sittard en Seuntjens 'uitgewerkt'. "We hebben daarom de afgelopen periode meermaals met elkaar gesproken en zien dit als beste oplossing voor beide partijen. Hiermee creëren wij financiële ruimte voor versterkingen en heeft Mats de mogelijkheid zijn carrière elders vorm te geven." Seuntjens droeg uiteindelijk 79 keer het shirt van Fortuna Sittard. Hij was zestien keer trefzeker en verzorgde twaalf assists. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen