Bizar gedrag na WK-winst Argentinië komt 'clown' Salt Bae duur te staan

22 december 2022, 11:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De beroemde Turkse chef-kok Nusret Gökçe (Salt Bae) is gestraft voor zijn wangedrag na de WK-winst van Argentinië. De kok was een zeer ongenode gast op het feestje van Lionel Messi en consorten. Hij vloog spelers in de armen, poseerde naast hen, beet in een medaille en hield zelfs de WK-beker vast – wat volstrekt verboden is.

De achttienkaraats gouden beker is omgerekend namelijk zo'n twintig miljoen euro waard. Messi negeerde Salt Bae compleet toen hij door hem op de rug werd getikt en ook Lisandro Martinez wist niet hoe hij zich moest gedragen toen de kok hem lastigviel met de beker in de hand (zie onder). Die had de kok, bekend vanwege zijn in goud gehulde biefstukken, zelfs even beet. Hij maakte het gebaar dat hij peper en zout over de wereldbeker wilde doen.

Dat is volgens de FIFA-regels duidelijk verboden: alleen winnaars mogen de peperdure beker in bezet hebben en aanraken. Salt Bae, van wie niemand weet wat hij nou exact op het veld deed, zou daardoor uitgesloten zijn van de komende grote voetbaltoernooien van de FIFA, zo schrijft FootballJOE. De VS Open tweette als organisatie in elk geval zeker dat Salt Bea niet welkom is bij het oudste voetbaltoernooi van Amerika. 

Bekijk ook: Video: Messi komt zijn huis niet binnen door uitzinnige Argentinië-fans

Daarmee lijken er gevolgen te komen voor de bizarre acties van Nusret Gökçe na de WK-finale. Op social media werd al schande gesproken over de acties van de kok, die door voormalig Italië-aanvaller Giuseppe Rossi keihard aangepakt werd. 'Salt Bae kan mijn kont kussen voor al die aandacht die hij wil en voor het aanraken van de wereldbeker. Wie ben jij verdomme, broer?', tweette de Italiaan onder meer. De opmerkelijke acties krijgen dus wel navolging in de komende tijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Infantino en de emir verstoorde ook het feestje van Messi door die toga bij hem aan te trekken. Zij hebben dan ook de regels overtreden

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen