FC Twente speelt met transfer bij PSV-opponent in op vertrek Brenet

27 december 2022, 21:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente gaat zich versterken met Alfons Sampsted (24). De rechtsachter komt zeer vermoedelijk deze winter over van FK Bodø/Glimt. Helemaal rond is de deal nog niet, maar de komst van de veertienvoudig IJslands international is wel zeer nabij. Daarmee speelt de club in op het vertrek van Joshua Brenet.

Dat schrijven de regionale media TC/Tubantia en RTV Oost donderdag althans. Sampsted heeft een aflopend contract bij de Noorse club, dat uitkwam in de Europa League als opponent van PSV. Daardoor kunnen de Tukkers hem transfervrij overnemen en daarmee inspelen op het vertrek van Brenet, die afgelopen zomer wel bijtekende, maar aangaf nog wel een keer de transfer naar het buitenland wilde maken.

Achter Brenet is Luca Everink (21) de tweede rechtsachter, maar vanwege de komst van Sampsted lijkt zijn rol uitgepeeld. Voor de winterstop kreeg de gehuurde linksback Anass Salah-Eddine nog de voorkeur rechts achterin bij de Tukkers bij afwezigheid van Brenet. De deal is zo goed als rond, alleen de medische keuring kan nog roet in het eten gooien.

Lees ook: 'FC Twente overweegt verrassende opvolger voor td Streuer'

Sampsted is international van IJsland en kwam via Breidablik naar Norrköping. Ook diende de back in Zweden voor Landskrona, Sylvia en opnieuw Norrköping en daarna werd hij een van de sterkhouders van de Noorse stuntclub FK Bodø/Glimt. Voor die club kwam hij in totaal tot 134 officiële wedstrijden, waarin hij vier goals maakte en veertien assists gaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Piet Gerrist, Ede
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor die club kwam hij in totaal tot 134 officiële treffers, waarin hij vier goals maakte en veertien assists gaf. Foutje, bedankt. Ik neem aan dat treffers wedstrijden moet zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen