Wat mogen we van Feyenoord verwachten op de transfermarkt?

23 december 2022, 18:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als koploper ging Feyenoord in november de winterstop in. Dat kwam voor velen als een verrassing, zeker gezien het feit dat de Rotterdammers in de zomer een vrijwel volledig nieuwe selectie moesten opbouwen. Is dat project nu af, of wordt er deze winter verder gesleuteld aan de succesformatie van Arne Slot? FCUpdate.nl blikt alvast vooruit op de komende transferwindow. 

Wel of geen nieuwe 'zes'?

Met liefst vijftien aanwinsten - met daartegenover uiteraard ook veel vertrokken spelers - beleefde Feyenoord de drukste transferzomer ooit. Toch was de selectie nog niet helemaal af. Arne Slot had namelijk nog graag een 'nummer zes' willen verwelkomen in De Kuip. Ramiz Zerrouki stond hoog op het lijstje en zag een overstap zelf ook wel zitten, maar zijn club FC Twente weigerde de Rotterdammers tegemoet te komen in de vraagprijs. Zo ging Feyenoord zonder een directe vervanger van de vertrokken 'regisseur' Fredrik Aursnes het nieuwe seizoen in. Een groot gemis bleek dat niet te zijn, want Feyenoord eindigde als groepswinnaar in de Europa League en winterkampioen in de Eredivisie. 

Back-up voor Trauner

Een tweede reden om niet voor een middenvelder te gaan, is dat Slot versterkingen op andere plekken harder nodig acht. Het gaat dan vooral om de positie van rechter centrale verdediger. Zeker nu Gernot Trauner mogelijk de start van de tweede seizoenshelft moet missen door een blessure, wordt duidelijk dat de opties schaars zijn. De kans bestaat dat Feyenoord deze winter daarom opnieuw bij FC Twente aanklopt voor verdediger Mees Hilgers, die eerder - net als Zerrouki - te duur werd bevonden.

Lees ook: 'Trauner nog steeds geblesseerd

Lees ook: 'Koploper Feyenoord vreest in de winterstop voor vertrek sterkhouder'

Uitgaande transfers

Uiteraard zal Feyenoord een belangrijke speler als Geertruida niet zomaar laten gaan. Dat geldt misschien wel voor twee andere selectiespelers: Alireza Jahanbakhsh en Fredrik Bjørkan. Laatstgenoemde werd afgelopen zomer gehuurd voor de linksbackpositie, maar liet geen geweldige indruk achter. Hij had al concurrentie van aankoop Marcos López, maar is inmiddels ook voorbijgestreefd door jeugdspeler Quilinschy Hartman, die sinds kort de eerste keuze is op zijn positie. Feyenoord huurt de Noorse international tot eind dit seizoen, maar zal open staan voor mogelijkheden om eerder uit elkaar te gaan.

Lees ook: Slot ontkent naderend vertrek: "Hij zit met zijn hoofd bij Feyenoord"

De laatste vraag die bij Feyenoord speelt - zoals het er nu voor staat althans - is wat te doen met de twintigjarige Mohamed Taabouni. Het talent kwam deze zomer transfervrij over van AZ en liet aardige dingen zien in de voorbereiding. Toen de selectie completer begon te raken, raakte hij echter al snel de aansluiting met het eerste elftal kwijt. Het zal de voornaamste reden zijn geweest dat de aanvaller/middenvelder deze winter een verzoek indiende om verhuurd te worden. Vooralsnog zonder succes overigens, want 1908.nl meldde dat Feyenoord Taabouni liever binnenboord houdt. Wat de precieze plannen met hem zijn, zal moet blijken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen