Arsenal laat zich niet verrassen en wacht nu kraker van jewelste

9 januari 2023, 23:01   Bijgewerkt: 9 januari 2023, 23:46

Arsenal heeft zich maandagavond geschaard bij de laatste 32 van de FA Cup. De ploeg van trainer Mikel Arteta was met 0-3 te sterk voor Oxford United, dat uitkomt op het derde Engelse niveau. In de volgende ronde wacht Arsenal een wedstrijd tegen de op papier sterkst mogelijke tegenstander: Manchester City.

Het in de Premier League uitstekende presterende Arsenal trad niet in zijn sterkste opstelling aan tegen Oxford United, dat vijftiende staat in de League Two. Zo ontbraken bijvoorbeeld Martin Ødegaard en Granit Xhaka in de basis, maar met onder meer Bukayo Saka en Gabriel Martinelli verscheen er genoeg kwaliteit aan de aftrap.

Het duurde een tijdje voordat Arsenal op gang kwam in Oxford. In de eerste helft werd er niet gescoord en ook in het tweede bedrijf bleef in eerste instantie de 0-1 uit. De ban werd na een uur uiteindelijk gebroken door Mohamed Elneny, die zijn eerste doelpunt voor Arsenal sinds mei 2021 maakte. Daarna ging het snel. Eerst tekende de in vorm verkerende Eddie Nketiah voor de 0-2, even later gooide de aanvaller de wedstrijd in het slot. Bij Oxford United had Djavan Anderson een basisplaats en viel Yanic Wildschut in de tweede helft in.

Arsenal weet al wie het in de volgende ronde treft: Manchester City, op dit moment de grootste concurrent in de strijd om de Engelse titel. De clubs komen elkaar eind deze maand tegen in de FA Cup. In de Premier League staan de nummers één en twee van de Engelse competitie pas in april tegenover elkaar. Arsenal wacht komend weekend een andere kraker: de derby tegen Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen