Ajax maakte fout: 'Wist in de zomer al dat hij in waarde zou verdubbelen'

12 januari 2023, 19:45

Perr Schuurs (23) is een trending topic in de Italiaanse sportkranten. De oud-Ajacied werd twee dagen geleden al concreet gelinkt aan een overgang naar Internazionale. Nadat hij woensdagavond met Torino de regerend landskampioen AC Milan uit de Coppa Italia knikkerde met een nieuwe clean sheet, zingt zijn naam opnieuw volop rond.

Tuttosport, het medium dat ook de interesse van Inter in zijn diensten naar buiten bracht, gaf de geboren Limburger een 7,5 voor zijn 'geweldige' optreden. La Stampa zat er met een acht zelfs nog iets boven, La Gazzetta dello Sport gaf hem een zeven. 'Hij betoverde iedereen in San Siro', waren de mooie woorden van Tuttosport voor de verdediger, die mogelijk komend seizoen dus wel structureel in dat stadion speelt. Al is het dan wel voor de andere club van Milaan – als we de geruchten mogen geloven.

Corriere dello Sport stelt dat Ajax een vergissing heeft gemaakt door hem voor slechts negen miljoen euro te verkopen aan Torino. 'In de zomer wist iedereen al dat de waarde van Schuurs binnen een paar maanden verdubbeld zou worden', stelt het medium, dat zijn waarde nu minimaal schat op twintig à 25 miljoen euro. Transferjournalist Marco Barzaghi kwam ook tot een bedrag van twintig miljoen euro plus.

Lees ook: Pijnlijk foutje Ajax? Schuurs verschijnt op voorpagina Italiaanse sportkrant

Na de wedstrijd werd Schuurs verkozen tot de beeste speler van de bekerwedstrijd. Bij FCAfkicken werd in de podcast ook de situatie besproken van Schuurs. Nikky van der Gijp stelt dat Schuurs misschien wel kapot gemaakt is op twitter door de achterban van de eigen club. "Hij was altijd het pispaaltje. Hij was echt niet zo slecht als geschetst", stelt Van der Gijp jr. "Dit verrast me niet. Ik heb altijd wel vertrouwen in hem gehad." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onzin. Schuurs was bij Ajax een goede verdediger maar nou ook weer geen gewéldige. In Italië spelen ze erg verdedigend voetbal en Schuurs heeft zich daar heel goed ontwikkeld. Hij past beter in dat Italiaanse systeem. Dat werkt bij Ajax niet omdat die een meer aanvallende speelstijl hebben. Dus zijn vraagprijs was toendertijd best ok.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar dat de achterban hem meer kapot heeft gemaakt dan nodig, is wel zo helaas. Ze zoeken een pispaal en pakken diegene die een x een fout maakte.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eens.

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLOPT HELEMAAL

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

vertrouwen, daar draaithet ook een stuk om, hij was altijd de schuldige nooit 5 wdstrijden achter mekaar gespeeld

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar gelukkig staat de defensie nu bij Ajax zo goed, dat ze toch niks aan een goede centrale verdediger gehad zouden hebben.

GerardvanParreren19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Perr Schuurs is een prima verdediger, dat vond ik toen hij bij onze club kwam en dst vind ik nog. Dat gebabbel over dat hij betrr in het Italiaanse systeem past, vind ik niet relevant. Een voetballer als Perr kan in veel systemen spelen. Voor hij bij onze club kwam is hij door scouts vele keren gezien bij Fortuna en is er gekeken of hij in het Ajax systeem kon spelen. Perr heeft in tegenstelling tot de Ligt nooit de speeltijd kunnen maken, die hij kreeg toebedeeld. Heeft zich altijd als een voorbeeldig prof gedragen, nooit zeuren altijd zijn invalbeurtjes maken. Heb zijn laatste wedstrijd gezien, Blind verliest een duel op het middenveld, een dieptepass volgt, Perr rent achter de aanvaller aan, maar verlies het duel, omdat hij de verkeerde kant dekt: doelpunt! Is hij daarom een slechte verdediger? Nee, de fout lag bij Daley Blind! Wens Perr heel veel geluk in zijn verdere loopbaan. En Ajax? Onze club heeft zich gewoon vergist met het verzoek tot zijn verkoop. Perr heeft de juiste keuze gemaakt!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen