Opvallend: oud-topscorer Bony maakt een verrassende transfer

13 februari 2023, 11:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een halfjaar na het vertrek bij NEC duikt Wilfried Bony weer op bij een opvallende ploeg. De Ivoriaan gaat namelijk spelen voor Always Ready. Deze club werd in 2020 kampioen van Bolivia. Vorig seizoen kwam de spits maar tot één eredivisiewedstrijd voor NEC.

Bony heeft al op verschillende plekken in de wereld gezeten, maar Bolivia stond nog niet op dat lijstje. In het seizoen 2012-2013 speelde de Ivoriaanse spits voor Vitesse, waar die topscorer werd met een doelpuntenaantal van 31. Daarna maakte hij de transfer naar Swansea City, dat toen nog in de Premier League speelde. Later kwam hij in diezelfde competitie nog uit voor Stoke City en Manchester City. Dit werd mede door blessures niet zo'n groot succes voor de spits. Daarna trok de Ivoriaans international naar het Midden-Oosten om bij clubs uit Qatar en Saoedi-Arabië te spelen. Vorig jaar haalde NEC hem verrassend op om weer te gaan spelen in de Eredivisie.

De entree van Bony bij NEC lag heel gevoelig bij de aanhang van diezelfde club, want Bony speelde hiervoor bij de rivaal uit Arnhem Vitesse. De spits kon niet lang bij de eredivisionist voetballen, want hij raakte in zijn eerste bekerduel al geblesseerd. Daarna pakte de Ivoriaan nog maar een kwartiertje speeltijd mee in de Eredivisie.

Lees ook: Nederlandse doelman Verbruggen kan droomtransfer naar Liverpool maken

Afgelopen maand hield Bony zijn conditie op peil bij Newport County uit Wales. Deze club heeft de aanvaller niet ingelijfd om in Wales te voetballen, dus nu is er een avontuur in Bolivia weggelegd voor de wereldreiziger in het voetbal. Always Ready staat na twee wedstrijden op een derde plaats in de competitie. De club uit La Paz heeft tot nu toe vier punten gepakt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen