Dirk Kuyt spreekt zich uit over negatief sentiment en verhaal over gokken

12 maart 2023, 11:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voordat hij ontslagen werd, was Dirk Kuyt verreweg de meestbesproken trainer in de Keuken Kampioen Divisie. De nodige voetbalfans haalden ogenschijnlijk voldoening uit zijn mindere prestaties bij ADO Den Haag. Bij Goedemorgen Eredivisie zegt Kuyt dat hij dat negatieve sentiment heeft gemerkt. 

"Dat heb ik wel gevoeld", vertelt de voormalig aanvaller. "Ik denk dat de omgeving daar ook last van heeft. Dan bedoel ik niet alleen familie en vrienden, maar ook de omgeving waar ik werk. Ik ben bijvoorbeeld een paar jaar trainer bij Feyenoord Onder-19 geweest en merkte dat er heel veel aandacht voor mij was, en ook indirect voor de opleiding, wat nu helemaal niet meer zo is."

Lees ook: Dirk Kuyt was verrast en verbolgen over gebeurtenissen omtrent Dick Advocaat

"Er was heel veel kritiek en negativiteit", vervolgt Kuijt. "Dat heeft denk ik te maken gehad met mijn privésituatie en met andere dingen. In Nederland zijn we er goed in om mensen iets te misgunnen. Maar ik ben ervan overtuigd dat als ik gewoon mijn eigen ding blijf doen en hard blijf werken, dat het sentiment wel weer draait." 

Heeft Kuijt zelf dingen gedaan die bijdroegen aan het sentiment? "Dingen gebeuren, dingen zijn gebeurd. Van sommige denk ik: dat is een goede keuze geweest. Andere zou ik nooit meer doen. Het verhaal rond het gokken was bijvoorbeeld een heel vervelende situatie. Het is vervelend om als getuige verhoord te worden en tegelijkertijd te worden neergezet als een heel ander persoon. Dat is het probleem van massamedia. Daar kan je niet tegenop, dat moet je gewoon ondergaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen