Koeman ziet 'Frenkie & De Ligt-talent' bij Feyenoord en PSV lopen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 maart 2023 – Bondscoach Ronald Koeman denkt dat er opnieuw grote talenten klaar staan die het Nederlands elftal bij de hand kunnen nemen in de komende jaren. In zijn eerste termijn kreeg hij te maken met Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, die doorbraken bij Ajax. Ook in de komende periode hoopt hij op het doorbreken van grote talenten.

Koeman ziet 'Frenkie & De Ligt-talent' bij Feyenoord en PSV lopen

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Als hij in gesprek met het Algemeen Dagblad geconfronteerd wordt met de vraag of hij talenten als De Jong en De Ligt ziet, is hij duidelijk. "Xavi Simons speelt met een goede uitstraling. Hij brengt frisheid bij PSV. Na het WK heb ik wat spelers gesproken, die waren ook positief over hoe hij in de groep was geweest", begint Koeman. "Ik ben ook benieuwd naar een jongen als Mats Wieffer, ook die ken ik niet persoonlijk."

Wieffer is een van de spelers die naast Frenkie kan spelen op het middenveld en daar heeft Koeman nog een puzzel te leggen. "Ik noem het altijd koppeltjes waar je naar op zoek bent als coach. Je weet van Frenkie dat hij altijd onderweg is en overal de bal wil hebben. Kan de speler die naast hem staat zich dan ondergeschikt maken?", legt Koeman uit. Maarten de Roon is een prima optie daarvoor. "Maar je hoopt uiteindelijk wel een jongere speler in die rol te krijgen. Ik zie er nu twee of drie van wie ik denk dat ze dat op termijn kunnen en daar is Wieffer er één van."

Lees ook: Koeman benoemt het probleem van Memphis: "Daar moeten we het over hebben"

Spits Nederlands elftal
In het vraaggesprek kondigt Koeman ook aan dat Memphis Depay nog altijd zijn eerste keuze in de spits is bij Oranje. "Maar het is óók duidelijk dat hij de laatste jaren minder vaak speelt bij zijn clubs. Dat kan een probleem zijn bij twee interlands in vier dagen, daar moet je het wel over hebben samen", laat hij doorschemeren. Op de rechtsbuitenpositie ziet hij anders dan Louis van Gaal wel geschikte kandidaten. "Het zijn allemaal rechtsbenige vleugelaanvallers die het liefst vanaf links spelen. Maar ik denk dat er een paar tóch prima op rechts kunnen. Maar dan wel met vrijheid."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd