Ajax walst over Willem II heen

3 december 2006, 16:19

Na vijf duels zonder overwinning op rij trof Ajax zondag een ideale tegenstander. Met dank aan Willem II leken de Amsterdammers een helft lang op de attractieve ploeg die tot voor de verloren wedstrijd tegen PSV aangenaam verraste. Bij rust was het al 5-0, in de tweede helft prikte de ploeg er nog één doelpuntje bij.

Jammer voor het publiek in de ArenA was dat Ajax zich in de tweede helft niet meer inspande. De Amsterdammers geloofden het allemaal wel en deden allesbehalve aan klantenbinding. De laatste weken weinig verwende supporters van de bekerwinnaar moesten zich na rust met een treffer van Tom de Mul tevreden stellen.

In de zoektocht naar vorm en doelpunten stuitte Ajax zondag voor eigen publiek op een niet noemenswaardig hindernisje. Willem II schonk de thuisclub zoveel ruimte, dat Ajax eindelijk weer leek op de ploeg die in het begin van het seizoen elf duels op rij met attractief voetbal won.

Tom de Mul was plotseling de rechtsbuiten waar Ajax de afgelopen weken naarstig naar op zoek was. De Belg bereidde in de eerste negentien minuten twee van de vier treffers van de thuisclub voor. Hij maakte in de 78e minuut ook het zesde doelpunt van Ajax.

Willem II verweerde zich zo ontstellend zwak dat Ajax even op weg leek naar een eredivisierecord dat het ooit zelf in een thuiswedstrijd tegen Vitesse (12-1) vestigde. Dankzij doelpunten van Zdenek Grygera, Emanuelson, Nicolae Mitea en Huntelaar leidden de Amsterdammers binnen negentien minuten met 4-0. Huntelaar maakte even voor rust ook het vijfde doelpunt van Ajax.

Tot grote tevredenheid van het Amsterdamse publiek keerde Ryan Babel ook weer terug in de ploeg. De linksbuiten is hersteld van een knieblessure en verving een kwartier voor tijd Mitea.  Geruststellend voor Ajax was ook het optreden van Jan Vertonghen.

Bij afwezigheid van de geschorste Gabri, Perez en Sneijder zorgde de Belg voor rust op het middenveld. Hopelijk voor Ajax beseft ook Vertonghen dat hij volgende week in het duel met AZ op een heel andere tegenstander dan van het kaliber Willem II stuit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen