Peruzovic wil historie schrijven met Bahrein

9 november 2005, 12:07

In de schaduw van topwedstrijden als Australië-Uruguay en Turkije-Zwitserland, vechten ook Bahrein en Trinidad & Tobago deze week in een rechtstreeks duel om kwalificatie voor het WK. Voor beide landen zou deelname aan het mondiale eindtoernooi een historisch moment betekenen. "We willen tegen Trinidad geschiedenis schrijven", zegt de Bahreinse bondscoach Luka Peruzovic.

Bahrein, dat in de vorige ronde afrekende met Oezbekistan, geldt voor de confrontatie met Leo Beenhakkers Trinidad & Tobago als de outsider. "Trinidad heeft een aantal geweldige spelers. Ik heb het elftal een aantal keer bekeken op videobeelden en is het gewoon een goede ploeg. Toch ben ik er van overtuigd dat we een goede kans maken om te winnen. Als we naar onze mogelijkheden spelen, kunnen we een hoop ploegen verrassen."

Plaatsing voor het WK zou voor Bahrein een nationaal feest zijn, weet de Kroatische oefenmeester. "Het feit dat we deze play-off bereikt hebben, is al een enorme mijlpaal. We hebben de laatste jaren veel progressie geboekt. We kunnen nu geschiedenis schrijven door ons te plaatsen voor het WK. Want laten we eerlijk zijn, er gaat toch niets boven deelname aan een WK."

Enige tijd geleden klopte Bahrein in een vrienschappelijk duel Panama met 5-0. Dit resultaat geeft de Bahreinse spelers hoop in de aanloop naar het treffen met Trinidad & Tobago, maar Peruzovic blijft voorzichtig. "Je moet niet te veel waarde hechten aan resultaten van vriendschappelijke interlands. Bovendien speelde Panama niet in haar sterkste opstelling. De wedstrijden tegen Trinidad zullen extreem zwaar worden, we zullen alles uit de kast moeten halen om te winnen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen