Aanvallend Twente bezorgt Feyenoord tweede verlies

27 oktober 2007, 21:50   Bijgewerkt: 27 oktober 2007, 22:40

Feyenoord is nog geen kampioenswaardige ploeg. De Rotterdammers toonden zaterdagavond in Enschede vele tekortkomingen. FC Twente, dat deze maand nog weinig reden tot juichen had, was feitelijk op alle fronten de betere ploeg. De zege voor de strijdbare Tukkers was dan ook meer dan verdiend: 2-0.

Feyenoord moest het in Enschede stellen zonder Nicky Hofs. De diepgaande middenvelder had last van een knieblessure. Danny Buijs was zijn vervanger. Het was de eerste keer onder Van Marwijk dat de oud-speler van FC Groningen voor een competitiewedstrijd tot het basisteam behoorde.

Het ondermaatse spel van Feyenoord was zeker ook de verdienste van FC Twente. Na teleurstellende competitiewedstrijden tegen De Graafschap (0-0), Roda JC (0-1) en FC Groningen (0-1) waren de Tukkers gebrand op succes. De ploeg van coach Fred Rutten trad superaanvallend aan, met achter het spitsenduo Blaise N'Kufo/Eljero Elia liefst vier offensief ingestelde middenvelders. In een hoog tempo en met gevarieerde combinaties ging de gretige thuisploeg op jacht naar de eerste competitietreffer in ruim driehonderd speelminuten.

De inmiddels vertrouwde opleving van Feyenoord na de rust leverde een grote kans op voor Makaay. De oud-international schoot in kansrijke positie de bal tegen doelman Sander Boschker aan. Kort daarna beleefde Stein Huysegems zijn glorieuze moment. De Belgische spits, vorig seizoen afgedankt door Feyenoord, kopte de bal langs Timmer, 2-0. Opnieuw was Wilkshire de aangever. Van pure vreugde trok Husyegems zijn shirt uit, maar de reglementaire gele kaart kon hem niets schelen.

FC Twente was daarna dichter bij 3-0 dan Feyenoord bij 2-1. "Ze krijgen voetballes", zongen de uitgelaten fans van de thuisploeg in de slotfase. "En Bertje neem je rotzooi mee". Dat was misschien wat overdreven, maar het fletse Feyenoord speelde zaterdagavond allerminst als een ambitieuze titelkandidaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen