Ton Lokhoff ontslagen bij NAC

Ger
30 december 2005, 12:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NAC heeft trainer Ton Lokhoff met onmiddellijke ingang ontslagen. De positie van de 46-jarige oefenmeester was al enige weken onzeker door de tegenvallende resultaten van de Brabantse club. Op dit moment staat de ploeg uit Breda op de dertiende plaats in de competitie. Lokhoff had bij NAC nog een contract voor anderhalf jaar. Ook assistent Nico van Zoghel moet vertrekken.

Lokhoff is oud-speler van NAC. Hij begon er in 1978 zijn loopbaan en via PSV, Olympique Nîmes en Feyenoord keerde hij in 1991 terug op het Brabantse nest. In 1997 trad hij toe tot de technische staf en is sinds 1 juli 2003 hoofdtrainer. Dit seizoen kon Lokhoff beschikken over een selectie waarin flink was geïnvesteerd, maar hij slaagde er niet in om sportieve successen te boeken. De Brabantse club wist zich niet te mengen in de strijd om de UEFA Cup-plaatsen.

Voorzitter Willem van der Hoeven bracht de trainer vrijdag op de hoogte van het besluit. De clubleiding denkt dat Lokhoff en assistent Van Zoghel niet in staat zijn op korte termijn betere prestaties met het team te bereiken. "We hebben de balans opgemaakt van de eerste seizoenshelft en zien dat we dichter bij degradatie zijn dan bij de play-offs", zei Van der Hoeven. "We hebben de trainers puur op deze teleurstellende resultaten aangesproken. Het was een lastig besluit, want Lokhoff had veel krediet bij ons. Als we zakelijker te werk zouden zijn gegaan, had hij eigenlijk al eerder weg gemoeten."

NAC wil eerst de arbeidsovereenkomsten met beide trainers ontbinden en daarna op zoek gaan naar opvolgers. Van der Hoeven: "Ik verwacht geen problemen met de afwikkeling van de contracten. Na het weekeinde hopen we een nieuwe trainer te kunnen bekendmaken. Er zijn kandidaten." De Brabanders spelen op 9 januari alweer de eerste competitiewedstrijd in de tweede seizoenshelft. In Breda is RKC Waalwijk dan de tegenstander.

Het vertrek van Lokhoff komt niet als een grote verrassing. Enkele dagen geleden kwam het bericht in de media dat Ruud Brood was benaderd om de taken van Lokhoff over te nemen. De trainer van Helmond Sport zou samen met Graham Arnold aan het hoofd komen te staan van de Brabantse selectie. Van der Hoeven liet vrijdag weten niet te verwachten dat de club Brood aanstelt als de nieuwe hoofdtrainer.

Lokhoff wil zelf nog niet al te veel loslaten over het ontslag. "Ik ben teleurgesteld. Verder verwijs ik naar de club voor uitleg", aldus Lokhoff. Na Robert Maaskant bij Willem II, is Lokhoff de tweede trainer die deze jaargang is ontslagen in de eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen