Emanuelson hoopt op wederopstanding AZ

28 januari 2008, 09:18

Urby Emanuelson hoopt dat AZ snel het lek boven krijgt. De Alkmaarders zitten in een diepe sportieve crisis en verloren de afgelopen acht dagen van achtereenvolgens Heerenveen (4-0), NAC Breda (1-2) en Willem II (3-0). Maar als het aan de linksback van Ajax ligt, klimt de ploeg van coach Louis van Gaal snel uit het dal.

AZ zou Ajax er een plezier mee doen als het snel weer goed gaat presteren, want de komende week spelen de Alkmaarders tegen Feyenoord (woensdag) en PSV (zaterdag), twee directe rivalen van Ajax in de strijd om de titel. Emanuelson hoopt dat AZ in deze duels voor een stuntje kan zorgen. "Wij hebben zelf al twee keer tegen AZ gespeeld. Wat mij betreft mogen ze dus snel uit het dal klimmen, zodat ze het de andere topclubs lastig kunnen maken", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Ajax pakte zelf dit seizoen zes punten tegen AZ. In Alkmaar werd het 2-3, terwijl het duel in de ArenA eindigde in een eclatante 6-1 zege voor de Amsterdammers.

Overigens beseft Emanuelson dat Ajax niet alleen naar de resultaten van bijvoorbeeld Feyenoord-AZ en AZ-PSV moet kijken, maar dat het vooral eerst zelf moet zorgen dat het geen punten meer morst. "We moeten zelf vol aan de bak. Het gat naar PSV is nu vijf punten, we moeten zorgen dat dat niet groter wordt", weet hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen